– 2 cani de faina
– 1/2 lingurite de sare
– 1 lingurita de praf de copt
– 1 lingurita de scortisoara
– 1 si 1/2 cana de zahar
– 3 oua
– 1 ceasca de ulei
– 1 lingurita de vanilie
– 1 cana de zer
– 1 cana de prune fierte, decojite
– 1 cana de nuci pisate
Pentru sos:
1/2 cana de unt topit
1 cana de zahar
1/2 lingura de praf de copt
1/4 lingurita de vanilie
Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Unge 2 forme de prajitura. Amesteca faina cu sarea, praful de copt si scortisoara.
Intr-un alt vas amesteca zaharul cu ouale, uleiul, vanilia si zerul. Adauga apoi compozitia de mai sus, dupa care adaugi si prunele taiate marunt si nucile pisate.
In formele unse pune compozitia si coace-le 45 de minute. Intre timp pregateste sosul, amestecand toate ingredientele si fierbandu-le timp de 2 minute.
Dupa ce scoti budinca de la cuptor, cat este calda inca, toarna si sosul peste ea. Pune-o la frigider. Cand e indeajuns de rece, se poate taia.