Ingrediente:
• 4 caise coapte
• 1 gălbenuş de ou
• 1 lingură de zahăr
• 50 ml lapte integral
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecaţi gălbenuşul de ou cu zahărul până obţineţi o cremă omogenă, apoi adăugaţi şi laptele şi amestecaţi bine totul.
Transferaţi amestecul într-o crăticioară şi ţineţi-l pe foc aproximativ 10 minute, amestecând continuu. Când crema s-a îngroşat, luaţi-o de pe foc, răsturnaţi-o într-un bol şi lăsaţi-o să se răcească.
Spălaţi caisele, scoteţi-le sâmburii şi zdrobiţi-le cu furculiţa. Adaugă piureul de caise la crema obţinută anterior, amestecă bine şi lasă totul să se odihnească 10 minute la frigider.
Serveşte copilului budinca de caise la temperatura camerei.
Sursa: bimbisaniebelli.it