Un desert pe cât de sănătos, pe atât de gustos! Iată cum să prepari în doar 10 minute, fără coacere, bomboane sănătoase.
Ingrediente:
• 1 ceaşcă de stafide aurii
• ½ ceaşcă de nuci, alune sau migdale, la alegere
• ¼ ceaşcă fulgi de ovăz + 2 linguri fulgi de ovăz rumeniţi puţin
• 2 linguri seminţe de in
• 1 lingură de miere
• ¼ linguriţă extract de vanilie
• 1/8 linguriţă sare grunjoasă
Pentru decor: nuci mărunţite, fulgi de nucă de cocos rumeniţi uşor, cacao, bombonele de ciocolată speciale pentru ornat etc.
Mod de preparare:
Pune stafidele într-un bol şi acoperă-le cu apă fierbinte. Lasă-le 5 minute, apoi scurge apa şi usucă-le uşor pe un şervet de hârtie.
Pune nucile, fulgii de ovăz şi seminţele de in în blender sau în robotul de bucătărie şi mărunţeşte-le fin. Adaugă stafidele uscate, mierea, extractul de vanilie şi sarea. Amestecă bine, până când obţii o minge de aluat lipicios.
Scoate aluatul din blender/robotul de bucătărie şi formează 12 biluţe de aproximativ 2-3 cm diametru. Presară ingredientele alese pentru decor pe farfurii separate, apoi rulează bomboanele până sunt complet ”îmbrăcate”. Aşază bomboanele pe un platou pe care ai pus hârtie de copt şi ţine-le la congelator până nu mai sunt lipicioase, apoi transferă-le într-un vas etanş şi păstrează-le la frigider.
Sursa: thelawstudentswife.com