Bomboanele cu morcovi, fără coacere, sunt un desert delicios, fără zahăr sau gluten, pe care îl putem prepara foarte rapid și de care se pot bucura și copiii.
Lipsa timpului este una dintre cele mai mari probleme ale mămicilor, așa că vă recomandăm o rețetă rapidă de bomboane cu morcovi.
Nu necesită coacere, iar prepararea lor nu ia decât câteva minute. Acest desert este făcut din ingrediente fără gluten, nu are semințe, deci nici multe grăsimi.
Ingrediente:
Mod de preparare: Băgați fulgii de ovăz în blender până ajung să semene cu o făină, adăugați stafidele sau dudele, care trebuie să se mărunțească bine, apoi puneți morcovii, vanilia, scorțioșoara și, opțional, ghimbirul. După ce acestea s-au amestecat, adăugați curmalele sau prunele.
Din amestecul obținut formați biluțe mici, cât o nucă. Dacă vreți le puteți da prin nucă de cocos. Apoi lăsați-le la frigider timp de două ore.
Citește și: Rețetă simplă și rapidă: Tort de fructe fără coacere | VIDEO
Piure de quinoa, avocado și dovlecel după rețeta lui Carmen Brumă
Cum să faci înghețată pe băț sănătoasă, fără forme speciale
PONT: Pentru a mărunți mai repede fructele uscate le puteți hidrata în apă călduță timp de câteva minute.
Pentru a nu se lipi compoziția de mâini când faceți biluțele, aveți grijă să vă umeziți mâinile cu apă.