Bolile copilariei – Povesti de la mamici

Cum s-a imbolnavit copilul meu cu rotavirus – povestea Mihaelei

Gastroenterita cauzata de rotavirus este o boala foarte contagioasa, care afecteaza intr-o proportie mare copiii intre 0 si 5 ani. Multe mamici nu stiu insa ca aceasta boala poate duce la spitalizare in medie de 7 zile si poate dezvolta forme periculoase la cei mici şi mai ales la sugari. Si, deşi este o afecţiune frecventa, infectia cu rotavirus poate fi prevenita prin vaccinare pe cale orala, nemaifiind nevoie ca bebeluşul şi familia sa treaca prin experienţa spitalizarii.

Din pacate, unele mamici au invatat acest lucru pe pielea lor si a copilului lor. Si, ca sa invatam din greseli, credem ca povestea lor merita impartasita. Mihaela este una dintre mamicile care au trecut prin experienta traumatizanta de a avea un copil spitalizat din cauza rotavirusului.

Cand avea numai 6 saptamani, baietelul Mihaelei s-a imbolnavit deodata de pneumonie si a trebuit sa se interneze. Zilele petrecute in spita au fost grele pentru amandoi. Ca sa se insenineze, Mihaela se gandea ca, incet-incet, Eduard se va intrema si vor scapa de tortura bolii si a spitalizarii. Dupa ce au numarat 7 zile de stat in spital, doctorii au lasat-o sa-si ia baietelul acasa si atunci a rasuflat usurata, crezand ca a trecut. Nu stia ca tot ce era mai dureros, abia acum avea sa vina. La scurt timp, a observat ca baietelul ei se simtea din nou din ce in ce mai rau. Intrase in panica. Nu stia daca sa se intoarca inapoi cu el si nu intelegea cum de se vindecase, daca acum incepuse sa verse si sa aibe diaree.

Disperata, si-a luat copilul in brate si a fugit la doctori. I-au spus ca nenorocul a facut ca bebelusul sa se infecteze cu rotavirus din spital, fiindca se poate lua din orice spital, si ca prea putin conteaza normele de igiena in raspandirea acestui virus. Nu i-a venit sa creada ca luase virusul tocmai din spital, unde il credea in siguranta. De-abia iesise de acolo, ca a trebuit sa il interneze din nou, pentru alte 7 zile.

Se gandea: cum se poate ca baietelul meu atat de mic sa sufere atat de mult, abia l-am adus pe lume cu cateva saptamani in urma. Pentru ca manutele bebelusului fusesera deja strapunse de perfuzii cat timp a stat internat cu pneumonie, doctorii au trebuit sa gaseasca alt loc pentru perfuziile cu tratament impotriva rotavirusului. Singurul loc in care i-au putut fixa perfuzia a fost intr-o vena din cap! Zi si noapte a stat Mihaela privind cu durere cum se chinuie un sufletel atat de mic….copilul ei.

Urmareste mai jos intreaga poveste spusa de Mihaela

www.youtube.com/watch

Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea copiilor intre 6 saptamani si 6 luni impotriva infectiei cu rotavirus.

Testimonialul a fost realizat in cadrul campaniei Societatii Romane de Pediatrie, Sa protejam impreuna copilaria', iar acesta este disponibil pe pagina http://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/povestea-mamicilor-care-au-trecut-prin-asta/

Informatii despre rotavirus de la medicii pediatri si despre cum poate fi prevenita aceasta boala se pot gasi pe pagina campaniei Societatii Romane de Pediatrie, aici: www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate
Buton