Pentru blat:
4 albusuri
1/4 lingurita praf de copt
225 gr zahar cu granulatie fina
75 gr alune de padure, macinate fin
Pentru crema:
300 ml frisca
1 lingura zahar cu granulatie fina
1-2 linguri lichior cu aroma de zmeura (optional)
350 gr zmeura proaspata
1. Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Pregatiti tava in care veti coace blaturile; tapetati-o cu hartie. Bateti albusurile cu praful de copt pana se intaresc, apoi adaugati treptat zaharul, cate doua linguri deodata, batand din nou albusurile de fiecare data, pana se intaresc.
2. Cu ajutorul unei spatule incorporati alunele macinate.
3 Din aceasta compozitie coaceti doua blaturi de bezea; cu ajutorul unei furculite desenati un model pe unul dintre ele, inainte de a-l coace, pentru a obtine un efect decorativ. Cand sunt coapte, lasati blaturile sa se raceasca in cuptor circa o ora, apoi transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet, indepartati hartia pe care le-ati copt.
4. Pentru a prepara crema, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra si cu lichiorul (daca folositi). Asezati blatul simplu pe un platou si intindeti pe el aproape toata crema, pastrand putina pentru ornat. Aranjati zmeura in cercuri concentrice peste stratul de crema.
5. Puneti cu grija al doilea blat (cel cu model) deasupra, presand usor. Decorati cu restul de crema si cateva boabe de zmeura si serviti. Se potriveste cu suc dulce nectar de portocale