2 avocado mari, curatati de coaja (sau 3-4 mai mici)
4 linguri suc de lamaie
4 linguri iaurt sau smantana
1 salata verde, proaspata
800 gr boabe de naut fierte
4 -5 rosii, taiate felii
2 cepe mari, fin taiate
8 oua, fierte
500 gr creveti, fierti si curatati
delikat de legume
patrunjel sau creson
Intr-un vas se amesteca miezul celor 2 fructe de avocado cu 4 linguri de suc de lamaie si 4 linguri de iaurt (sau smantana). Salata se spala si se separa fiecare frunza, apoi se aranjeaza pe un platou.
Pentru servire individuala: Se aranjeaza cateva frunze de salata pe o farfurie intinsa, apoi se asaza 1/2 ceasca de boabe de naut fierte, putin asezonate cu Delikat, in mijlocul farfuriei.
Boabele de naut se acopera cu 3-4 linguri din amestecul de avocado, facut mai sus. Se feliaza rosiile si se asaza cate 2 pentru fiecare portie, urmate de 1 lingura de ceapa fin taiata de fiecare parte a amestecului de avocado. De o parte si de alta, se pune cate o jumatate de ou, fiert tare. Deasupra gramajoarei de avocado se asaza crevetii, apoi se presara patrunjel sau creson.