Statutul de parinte v-a deschis un intreg univers de preocupari, iar in varful listei se situeaza protectia si dezvoltarea sanatoasa a copilului dumneavoastra.
In primii ani, protectia si alimentatia devin sinonime – intrucat hrana contribuie la intarirea sistemului sau imunitar si la buna dezvoltare a organismului. Iata cum explica specialistii legatura dintre micronutrienti si dezvoltarea copiilor:
Dezvoltarea creierului si a simtului vizual
Studiile au aratat ca micutii care au fost alaptati sau care au fost hraniti cu o formula de lapte imbogatita cu acizi grasi polinesaturati cu lant lung au beneficiat de o mai buna dezvoltare a simtului vizual si a abilitatii de rezolvare a problemelor. Acizii grasi au totodata un rol in dezvoltarea cotinua a creierului copilului – stimulatand capacitatea de comunicare si de miscare.
Un alt beneficiu oferit de acizii grasi il constituie capacitatea de a mentine tensiunea arteriala la un nivel redus in perioada copilariei si prin urmare, de a reduce riscul de boli cardiovasculare si de atacuri cerebrale in perioada adulta.
Aptamil, expertul mondial in crearea de formule de lapte destinate copiilor pana la varsta de 3 ani, a creat produse inspirate de laptele matern, ce contribuie la dezvoltarea in mod natural a unui sistem imunitar sanatos.
Rolul prebioticelor
Prebioticele sunt substante nutritive speciale care hranesc bacteriile bune din sistemul digestiv. Acestea sunt, in mod normal, prezente in laptele matern si s-a dovedit ca fortifica sistemul imunitar al bebelusului. Prebioticele au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv al bebelusului, asigurand suportul necesar pentru sistemul imunitar. Fie ca alaptati sau nu, este important sa-i asigurati copilului dumneavoastra o sursa inepuizabila de prebiotice pentru a incuraja dezvoltarea bacteriilor bune.
Spre deosebire de celelate formule de lapte, Aptamil contine IMMUNOFORTIS PROGRESS– complex de GOS/FOS (fibre prebiotice), patentat si testat clinic si care alaturi de vitaminele A, C si D ajuta la dezvoltarea in mod natural a unui sistem imunitar sanatos.
Fierul in alimentatia copiilor
Fierul este un nutrient cu rol important in diferite functii ale organismului, inclusiv dezvoltarea creierului, producerea hemoglobinei care asigura transportul oxigenului in corp. Bebelusii se nasc cu reserve de fier pentru primele sase luni de viata. Laptele matern are o concentratie mica de fier, dar are proprietatea de a fi absorbit in proportie foarte mare. Dupa aceasta varsta, copilul va trebui sa isi asigure necesarul de fier si din alimentatia solida. Totusi, la 6 luni, nu este usor pentru bebelusul dumneavoastra sa manance cantitati mari de alimente bogate in fier precum carne rosie, pui sau peste. De aceea, daca ati terminat cu alaptarea, se recomanda folosirea unei formule de lapte imbogatita cu fier.
Calciul
Copilul dumneavoastra se dezvolta foarte repede intre 3 si 6 luni si are nevoie de sufficient de mult calciu din alimentatie pentru o buna dezvoltare a dintilor si oaselor.
Formulele Aptamil contin nutrientii principali precum carbohidrati, proteine, lipide, vitamine si minerale, in cantitatile ideale pentru a acoperi nevoile specifice ale copiilor aflati in crestere.
In plus, ambalajul unic, Easy Pack ofera siguranta si incredere in corectitudinea prepararii hranei copilului.
PROMO