Al patrulea trimestru de sarcină. Sau de ce vor bebelușii numai în brațe

Primele trei luni ale proaspeților părinți sunt considerate cele mai grele. Mai mult de un sfert dintre bebelușii de această vârstă sunt diagnosticați cu colici, un diagnostic pus de medici atunci când nu există un alt motiv pentru care copilul plânge și părinții nu reușesc să-i oprească lacrimile.

'De ce copilul nu vrea să doarmă decât în brațele mele? Cu ce greșesc oare?' este una dintre întrebările cele mai frecvente pe care le pun părinții la început de drum.

Totuși, calea este aceea de a încerca să înțelegem că bebelușul are nevoie să facă față trecerii de la confortul din burtica mamei la viața în afara ei.

Specialiștii numesc primele trei luni din viața bebelușului cel de-al „patrulea trimestru de sarcină'. Chiar dacă sună mai ciudat, ei explică faptul că bebelușul nu este pe deplin pregătit încă de la început să facă față vieții în afara uterului. Acest 'al patrulea trimestru de sarcină' stă la baza unei teorii potrivit căreia bebelușii născuți la termen sunt de fapt născuți prematur, pentru că dacă s-ar naște la 12 luni de sarcină, când ar fi apți de a se adapta la viața în afara uterului ar fi mult prea mari pentru a se dezvolta normal în burta mamei și pentru ca nașterea să se desfășoare fără probleme pentru mamă și pentru copil.

Citește și: Imagini emoționante! Reacția unei mame care își strânge prima dată la piept bebelușul prematur | VIDEO

Înăuntrul utrerului este întuneric, copilul stă într-un lichid cald, permanent la 37 de grade. În cele nouă luni de viață ale lor, din burta mamei, nu cunosc altceva decât ceea ce simt acolo. Nu trebuie să suporte scutece, pătuț, cărucior. În burta mamei copilul este nonstop în contact cu aceasta, iar după naștere va trebui să facă față și lipsei ei. În burta mamei aud constant zgomotele provocate de sistemul digestiv al mamei și bătăile inimii ei. Mirosurile pe care le cunosc sunt cele din burta mamei, când ies însă sunt bombardați cu o mulțime de zgomote și de mirosuri noi. Așadar, schimbările sunt atât de mari pentru copil încât nu este de mirare că plânge mai tot timpul în primele luni de viață.

Cum poți crea mediul propice în care bebelușul să nu simtă schimbările atât de dramatic:

Mișcarea

Toată sarcina copilul este plimbat de mamă în burtă, legănat, simte contracțiile, simte tot ce face mama, odată cu ea. După naștere noi avem pretenția ca el să stea undeva, unde îl punem noi, cuminte și liniștit. Ei bine, nu ne prea iese. Așa că dansul cu copilul în brațe, , plimbarea cu copilul în brațe sau chiar un drum cu mașina îl va liniști.

Zgomotul

Bebelușilor le place zgomotul, dar de multe ori nu zgomotele pe care le aud în mod normal. De aceea ei sunt mult mai liniștiți cu zgomotul de la aspirator, de la uscătorul de păr, decât ar fi de la un cântec de leagăn.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul
Buton