ADHD – o tulburare fara vacanta de vara

Potrivit specialistilor, se estimeaza ca 3 pana la 7% dintre elevii din intreaga lume pot suferi de ADHD. Dovezile sustin faptul ca baietii sunt de trei ori mai predispusi decat fetele.

ADHD poate fi mostenit genetic. Daca intr-o familie unul dintre copii sufera de ADHD, exista 30-40% sanse ca fratele sau sora sa aiba aceeasi afectiune.

In plus, mai mult de jumatate dintre adultii care au ADHD vor avea copii cu ADHD.

Expertii estimeaza ca pana la 60% dintre copiii cu ADHD vor avea boala si la maturitate.

In cadrul Congresului de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania, desfasurat in perioada 1-4 septembrie se vor discuta si identifica modalitatile de abordare a acestei tulburari la noi in tara.

la tratamentul ADHD urmand sa fie implicati medici psihologi, psihiatri si neuropsihiatri de copii dar si familiile copiilor cu ADHD.

250 de specialisti din Romania si din strainatate vor discuta despre intelegerea si tratamentul bolilor mintale ale copiilor si adolescentilor si integrarea lor sociala si scolara.

„Vestea buna este ca, depistata si tratata consecvent, aceasta tulburare are mari sanse sa dispara iar copilul va deveni un adolescent si apoi un adult sanatos. Pe de alta parte, parintii trebuie sa inteleaga ca, odata inceput, tratamentul nu trebuie oprit pe perioada vacantelor', declara prof. univ. dr Mircea Tiberiu, unul dintre specialistii prezenti la Congres cu o serie de prezentari de inalt nivel stiintific si informativ.

Chiar daca nu se duc la scoala pe timpul verii si poate nu au teme de facut, copiii si adolescentii sunt in continuare angrenati in rutina de dimineata, zi si seara in familie, isi pastreaza ritmul de somn si pot avea activitati extracuriculare sau continua activitatile sportive in vacanta.

Pentru toate aceste activitati/momente au nevoie de control si de siguranta exercitarii corecte a sarcinilor pentru indeplinirea respectivelor activitati.

Prognosticul ADHD poate fi excelent daca strategiile terapeutice se initiaza din timp si iau in considerare comorbiditatile minore si variabilitatea individuala ca raspuns. Pacienti diferiti inseamna abordare terapeutica diferita!', declara prof. dr Iuliana Dobrescu.

Cititi mai multe despre ADHD pe www.babyonline.ro:
Atentie la ADHD!

Energie prea multa sau ADHD?

ADHD – cum se stabileste diagnosticul?


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton