Nu e nevoie să te îndopi cu medicamente, natura a pregătit cele mai bune remedii care scad febra repede și ajută organismul să lupte cu infecțiile care o cauzează.
Se pun 4-5 frunze de dafin și coaja rasă de la o portocală într-un litru de apă. Se lasă la macerat timp de 4 ore după care se bea pe stomacul gol, în mai multe reprize. Preparatul scade febra, elimină și durerile de cap asociate cu gripa și ajută la refacerea organismului.
Se bea câte un pahar de moare de varză pe tomacul gol, de 3-4 ori pe zi – zeama de la varza murată reglează temperatura corpului și scade febra, crește rezistența organismului la infecții și întărește imunitatea.
Se amestecă 2 linguri de brânză de vaci cu o lingură de lapte și un sfert de linguriță de oțet, până se obține o pastă groasă. Se întinde pasta pe frunte, se acoperă cu un prosop și se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.
Se pun 2 linguri de mei la un litru de apă și se lasă să fiarbă. Fiertura de mei, băută cât de cald se poate, scade febra.
Se diluează o linguriță de ulei de cimbru în ulei de măsline și se masează bine pielea – cimbrul este un antiseptic puternic, elimină toxinele și reglează circulația. Cimbrul este folosit cu succes în tratarea afecțiunilor căilor respiratorii, dar și intestinale.
Pune un vârf de cuțit de pulbere de piper într-un ceai pe care îl bei cât mai cald – febra scade imediat. Preparatul NU se recomandă și copiilor!
Pune un băț de scorțișoară sau o linguriță de pulbere într-o cană peste care torni apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute și bea infuzia (după ce o strecori) cât de caldă.
foto Shutterstock