7 probleme ale părinților la care nimeni nu are răspuns

Abia în momentul în care devii părinte realizezi că vei întâmpina mai multe dificultăți decât ai fi crezut.

Dacă vă imaginați că totul va fi numai lapte și miere, că voi și copilul mult iubit veți fi numai un zâmbet, veți fi luați prin surprindere de greutățile care vor veni odată cu rolul de părinte.

Nu există reguli care să-ți ușureze meseria de părinte, dar mereu vor fi o mulțime de oameni în jurul tău care să-ți spună ce cred ei că este mai bine să faci.

Fie că vei cere tu sfaturi sau că ți se vor oferi fără ca tu să-ți fi dorit asta, multe dintre ele vor fi inutile, pentru că există probleme la care foarte mulți părinți nu au reușit să găsească rezolvare. Așadar, de multe ori este bine să iei lucrurile așa cum sunt.

Iată șapte probleme la care mulți părinții nu au reușit să găsească rezolvare, în ciuda eforturilor depuse:

Copilul nu doarme noaptea

Fiecare copil este diferit. Chiar și frații sunt foarte diferiți unul de celălalt. Dacă unul dintre ei a dormit din primele zile în care a ajuns acasă de la maternitate, altul este posibil să vă țină treji toată noaptea. Multe mămici au încercat tot felul de tehnici, au citit cărți, au cerut sfaturi și chiar au apelat la speciaiști, fără să fi reușit să-și determine micuții să doarmă noaptea.

Sunt copii cărora pur și simplu nu ai ce să le faci și care se vor trezi în toiul nopții, indiferent de eforturile mamei. Asta nu înseamnă că este vina mamei sau că ea greșește în creșterea micuțului.

Tantrum-uri în public

Dacă exista o soluție 100% eficientă pentru a evita tantrumurile în public, probabil toate mamele ar fi apelat la ea fără să stea pe gânduri. Din nefericire, aceste crize ale copiilor se întâmplă indiferent de ce ar face părinții.

Există mai multe soluții la care mamele au apelat – să pleci și să-i dai impresia că îl ignori, să cedezi în fața dorințelor copilului, să-i ofere o altă alternativă acceptabilă- însă, de multe ori, nu ai cum să eviți un tantrum în public, orice ai face.

Mușcăturile

Mulți copii au obiceiul de a mușca. Acasă sau în public. De cele mai multe ori, în ciuda eforturilor părinților, care sunt disperați să-și dezvețe copilul de acest obicei, nimic nu dă rezultate.

De cele mai multe ori, aceasta este doar o etapă prin care copilul trece, fie când este foarte mic, fie atunci când mai crește, și la un moment dat va renunța la acest obicei.

Alăptarea

Deși este considerată cea mai naturală și mai firească modalitate de a hrăni un bebeluș, de cele mai multe ori mamele întâpină dificultăți majore. Multe dintre femei ajung să meargă la cursuri, să ceară sfaturile specialiștilor și ale altor mame, să-și modifice alimentația și stilul de viață și chiar să ia suplimente pentru lactație. Se întâmplă însă câteodată să nu reușești să-ți alăptezi copilul.

Alăptatul s-a dovedit a fi o problemă pentru multe mămici și, indiferent ce au făcut, nu au reușit să-și hrănească micuțul așa cum au visat. Și asta nu este vina lor.

Mofturile la mâncare

Sunt copii care mănâncă orice le-ai da, dar sunt și alții care refuză toate felurile de mâncare sănătoase pe care tu le pregătești pentru ei, alegând în schimb alimente care ai prefera să nu existe în alimentația lor.

Mămicile fac neîncetat eforturi ca micuții lor să aibă o alimentație sănătoasă, însă de multe ori acestea dau greș. Desigur, există o mulțime de cărți scrise pe această temă și o mulțime de nutriționiști care dau sfaturi, dar și copii foarte mofturoși. Asta nu înseamnă neapărat că este vina părinților.

Frica de mașină

Da, există copiii care țipă cât îi ține gura când trebuie să se urce în mașină. Chiar dacă mulți dintre micuți iubesc mersul cu mașina și călătoriile, există și excepții. În cazul acestora, trucurile și tehnicile la care recurg părinții pentru a le spulbera teama de mașină sunt de multe ori inutile.

Teama de zborul cu avionul

La fel ca și în cazul autoturismelor, există copii cărora le plac călătoriile cu avionul și copii care par să urască la maxim acest lucru, indiferent ce ar face părinții.

Mamele ai căror micuți nu suportă zborul cu avionul spun că au încercat tot ce le-a stat în putință pentru a-și liniști copiii care plâng neîncetat. Se pare că nimic nu a funcționat și s-au simțit rușinate și frustrate pentru că toți cei din avion le dădeau sfaturi, enervați fiind de zgomotul continuu.

Sursa: lifeasmama.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau
Buton