6 lucruri pe care medicii nu vor să ți le spună despre naștere, dar care ar putea schimba multe

Nașterea nu este un proces ușor, iar nașterea naturală este cu atât mai dificilă. Mama a doi copii, care a stat de vorbă cu numeroși specialiști dincolo de faptul că ea însăși a născut de două ori natural, a ajuns la câteva concluzii pe care a ținut să le împărtășească și cu alte mămici.

Ea este convinsă că sunt lucruri pe care mamele ar fi bine să le știe, lucruri despre care crede că ar putea ajuta:

Împinsul

Când am fost însărcinată cu fetița, la naștere am împins atât de tare încât tot coridorul din fața sălii de naștere mă auzea urlând de parcă cineva m-ar fi ucis pur și simplu. La a doua sarcină, a fost așa de simplu că abia îmi amintesc să fi împins vreun pic. Se pare totuși că foarte multe femei nu au nevoie neapărat să împingă în timpul nașterii.

Uterul se îngroașă și aproape că se strânge în jurul copilului, cam cum e un tub cu pastă de dinți. Odată ce copilul declanșează acest reflex, corpul tău pur și simplu împinge copilul afară.

Mâncarea

Am auzit că sunt multe femei care preferă să mănânce înghețată în timpul travaliului, la fel cum am auzit că sunt și altele care nu mănâncă deloc. Eu personal eram atât de înfometată încât i-am spus clar soțului meu că vreau să-mi aducă o porție mare de paste.

E mult mai bine să mănânci în timpul travaliului, mai ales dacă simți că-ți este foame. Organismul tău va funcționa mai bine dacă ești hrănită și hidtratată bine.

Epiziotomia

Epiziotomia este o tăietură făcută în mușchiul dintre vagin și anus pe care ne-o fac medicii înainte de naștere pentru a lărgi deschiderea. Tot mai mulți specialiști susțin însă că este o procedură depășită și nu este necesară. Studii recente arată că această procedură nu are absolut niciun beneficiu, ba chiar e o rană care se vindecă mai greu după naștere.

Statul pe spate în timpul nașterii

Nu este necesar. Mie personal asta mi s-a părut cea mai comodă poziție, dar sunt o mulțime de mame care vor să stea sprijinite în mâini sau vor să stea aplecate pe genunchi, ceea ce are foarte mult sens. Cel mai bine ar fi să-ți asculți corpul în acele momente pentru că el știe deja că gravitația îl ajută. Ajută-l și tu și fă ce-ți cere!

Citește și: Nașterea naturală: imagini și explicații privind transformarea corpului unei femei și intensitatea durerii| VIDEO

Treaba mare

Din fericire mie nu mi s-a întâmplat, dar sunt foarte multele șansele să se întâmple asta, oricât de grețos ar suna. E un lucru absolut normal pentru că mușchii care te ajută să împingi copilul sunt aceeași care te ajută și când faci treaba mare.

Publicul

Pentru a naște nu ai nevoie de audiență. Eu l-am avut pe soțul meu, pe mama, câteva asistente, medicul, moașa. Nu e ok așa, am realizat la a doua naștere. Cuc ât sunt mai puține persoane și cu cât ești distrasă mai puțin cu atât e mai bine pentru tine. În plus, e nevoie de o singură persoană să împingă un bebeluș afară, nu de trei, nu de cinci.

Citește și: Opt lucruri de stiut despre nastere

Maternitatea

Și, cel de-al șaptelea, poate cel mai important dintre toate, este felul cum se schimbă viața ta după venirea copilului pe lume. Ascultă-mă bine, viața ta nu va mai fi niciodată la fel.

Maternitatea este minunată, vei vedea că toate descrierile celorlalte mame sunt nimic pe lângă ce vei simți tu. Dar fii pregătită să nu fie totul lapte și miere. Nu va fi ușor, dar va fi bine.

Sursa:hotmomsclub.com
Foto: Northfoto


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere
Buton