5 întrebări la care să răspunzi când cumperi un cărucior

Sport, ușoare, clasice, de tip landou, de tip jogging (pe trei roți), de călătorie (care au gata încorporat scaunul de mașină) – de unde știi ce să alegi pentru copilul tău? Oferta variată are avantajele ei, însa te poți pierde repede în acest labirint al cărucioarelor-minune. Pentru a alege caru­ci­o­­rul potrivit, trebuie să-ți răs­punzi la câteva întrebări înainte de a merge la cumpărături.

Unde veți folosi căruciorul cu preponderență?

Pe drumuri accidentate, strazi infundate, unde se lucreaza etc., va fi de folos un carucior cu roti groase si mari, care sa amortizeze socurile provocate de gropi si alte obstacole intalnite, in timp ce pe suprafete plane, asfalt bine intretinut etc., un carucior usor, cu roti de diametru mic, este de preferat.

Încape în lift?

Nu puține au fost cazurile în care viitorii părinți mândri au ajuns acasă cu noul cărucior, doar pentru a observa că el nu intră în lift. Iar cu, de obicei, mami iese singură la plimbare cu bebelușul, e cam complicat pentru ea să plieze căruciorul, în timp ce brațele îi sunt ocupate cu bebe, iar apoi să mai aibă o mână liberă și pentru a apăsa pe buton.

Cat de des il veti folosi?

Alegi un tip de carucior daca aveti masina si calatoriti mult cu cel mic, fiind necesar sa tot pliati caruciorul, si alt tip daca mergeti mult pe jos.

Unde il depozitati?

Il puteti lasa  undeva in hol, fara sa in­­­curce circu­­latia, sau trebuie sa il stran­­­­­­geti de fiecare data?

Ce buget puteti aloca pentru un carucior?

Incercati sa cumparati de la inceput acel carucior care  in­­­­­deplineste cerintele voastre. Țineți cont de faptul că deși este un accesoriu foarte necesar este posibil să nu îl folosiți mai mult de câteva luni. Sunt copii care pe la 8-9 luni nu mai vor cu niciun chip să stea în cărucior, în timp ce alții nu se dau jos din el nici la 3 ani. Nu trebuie să luați cel mai nou și cel mai scump model de pe piață, dar nici să vă zgârciți. Căruciorul trebuie să fie confortabil pentru bebe și mai ales, să nu-l pună în pericol sau să-i afecteze dezvoltarea.

Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul
Buton