5 lucruri despre alăptat pe care trebuie să le știi înainte să naști

Să alăptezi un copil nu este deloc o misiune ușoară, iar multe mame aflate la prima sarcină trăiesc cu teamă în față de acest moment. Acest obicei nu vine natural pentru cel mic, motiv pentru care tu, ca mamă, trebuie să înveți care este poziția corectă a copilului pentru a alăpta, cum trebuie să stai tu și cum te poți pregăti pentru acest proces. În mod clar însă, trebuie să înveți câteva lucruri simple despre alăptat înainte de a naște, la fel cum trebuie să știi mai exact ceea ce bagajul pentru maternitate trebuie să conțină.

5 lucruri despre alăptat pe care trebuie să le știi înainte să naști:

  1. Unele mame își fac rezerve de lapte înainte să nască

De teama că nu vor putea să producă lapte după ce copilul s-a născut, unele mame vor alege să producă lapte cu puțin timp înainte de naștere, ca să fie sigur că cel mic va fi hrănit corespunzător. De asemena, o altă teamă este aceea că cel mic nu va ști încă de la început cum să prindă cât mai mult din areolă cu gurița. O decizie inspirată ar putea fi să alegi o pompă de sân înainte să naști, care să te ajute să ai o mică rezervă de lapte în primele zile.

  1. Ce se întâmplă mai exact când copilul este alăptat

Una dintre ideile greșite despre alăptat este aceea că cel mic e hrănit cu lapte prin sfârc. Așa cum explicam și mai sus, în realitate, copilul suge areola din jurul sfârcului, adică acea zonă roz, iar prin presiunea acestui proces rezultă și laptele. Atunci când copilul suge direct sfârcul, laptele nu poate ieși, iar alăptarea poate deveni deranjantă pentru tine.

  1. Cu cât alăptezi mai mult, cu atât produci mai mult

Frecvența alăptării ajută foarte mult și în privința cantității de lapte produs. Dacă alăptezi frecvent, organismul tău va produce și mai mult lapte, însă acest lucru nu se va întâmpla imediat. În primele săptămâni după naștere, corpul tău va trece printr-un proces de adaptare, așa că ai puțină răbdare.

  1. Bebelușii au nevoie de lapte între 8 și 12 ori într-un interval de 24 de ore

Ce trebuie să știi în primul rând este că un bebeluș va trebui să fie alăptat între 8 și 12 ori pe zi, dar asta nu înseamnă că reprizele acestea vor veni la un interval regulat. Ideea unui program de alăptat este greșită, pentru că există întotdeauna situații în care cel mic va cere de mâncare foarte des.

  1. Evită biberoanele în primele săptămâni

Dacă vrei ca alăptatul natural să meargă fără probleme, ar fi bine să eviți să creezi confuzie în mintea celui mic prin folosirea ocazională a biberoanelor. Bebelușul va face diferența între texturi și te poți trezi în situația în care nu va dori să fie alăptat la sân. Acest lucru se datorează faptului că accesul la lapte este mai facil printr-un biberon.

(P) Articol realizat in colaborare cu Philips.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Trendsetter Images


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul
Buton