Viata de proaspata mamica nu e usoara. Emotii, provocari si grija permanenta pentru bebelus sunt constantele acestei perioade din viata ta. Din fericire, tehnologia de astazi sare in ajutor cu o multime de gadgeturi si dispozitive la care mamele noastre doar visau!
Daca esti insarcinata si ai inceput deja sa te gandesti la cele necesare pentru venirea pe lume a micutului tau, ti-am pregatit o lista practica cu accesorii de un ajutor nepretuit in hranirea, ingrijirea si supravegherea lui bebe.
Laptele de mama e cel mai minunat cadou pe care poti sa i-l faci bebelusului pentru a creste mare si sanatos. De aceea, pompa de san e un aliat de baza care iti permite sa hranesti natural copilul chiar si cand esti departe (te intorci la munca, lasi copilul in grija bonei sau a bunicilor) sau mergi in locuri in care este dificil sa alaptezi.
Pompa de san electrica iti permite sa extragi laptele pentru a-l pastra pentru mai tarziu. Fata de pompele manuale, cele electrice lucreaza mai repede si cu mai putin efort.
Bebelusul primeste mereu cea mai buna hrana, iar programul de mese este respectat.
Sistemul imunitar al bebelusilor este fragil in primul an de viata, asa ca niciun efort nu e de prisos cand vine vorba de sanatate. Si daca poti sa faci asta si practic, si repede, e perfect, nu? Echipeaza-te cu un sterilizator de biberoane eficient, care iti permite sa igienizezi pana la 5 biberoane simultan, in doar 10 minute. E cu siguranta mult mai simplu decat cu vechile metode – fierberea biberoanelor in oala sau introducerea in cuptorul cu microunde.
Aceste aparate folosesc curatarea cu aburi si distrug 99,9% din microbi. In plus, le poti folosi si pentru sterilizarea suzetelor si a pompelor de san.
Programul de alaptare a copilului este imprevizibil si variaza in functie de varsta si de nevoile sale. Cand bebelusul anunta ca e ora mesei, trebuie sa te misti repede cu pregatirea biberoanelor.
Asa ca un incalzitor de biberoane bun te ajuta mult la orice ora din zi si din noapte. In doar 3 minute laptele e gata, incalzit uniform, fara puncte fierbinti care ar putea rani copilul.
Aparatele iti permit sa reglezi temperatura finala si te avertizeaza sonor cand e gata, mereu la temperatura potrivita. Calitatea laptelui sau a nutrientilor din mancare sunt pastrate intacte.
Si partea si mai buna e ca incalzitoarele pentru biberoane sunt o investitie pe termen lung: dupa ce incepi diversificarea (dupa 6 luni), le poti folosi pentru decongelarea si incalzirea mancarurilor solide si semisolide pentru bebelusi (piureuri, supe, etc).
Unii bebelusi iubesc momentul baitei, altii sunt mai mofturosi, dar cel mai important e ca tu sa te asiguri ca e o experienta cat mai placuta si mai sigura. Ce ai spune sa inlocuiesti cadita clasica de baie care era deja pe lista cu una mai moderna, cu termometru incorporat?
Asa nu mai e nevoie sa „incerci' apa cu cotul si nici sa folosesti termometre plutitoare. Temperatura optima este de 37 de grade; peste aceasta temperatura, termometrul caditei te avertizeaza.
Sunt o multime de modele dragute si colorate pe piata, cu forma anatomica si material rezistent.
Oricat de mult vei dori sa stai cu bebelusul, vor fi cu siguranta momente cand vei simti nevoia sa iei o pauza si sa poti citi linistita in alta camera, in timp ce el doarme. Ca sa nu te stresezi si sa il verifici din 10 in 10 minute, e foarte util sa ai la dispozitie un baby monitor cu unde radio. Sunt dispozitive de tip emisie-receptie care iti permit supravegherea de la distanta a copilului, audio si/sau video.
Un receptor mic este plasat langa patul copilului, iar pe celalalt il iei cu tine. De fiecare data cand bebelusul se trezeste sau plange, tu il vei auzi sau chiar vedea, in functie de cat este de performant aparatul. Modelele mai noi ofera si functii suplimentare, precum lumina de veghe in camera lui bebe ori muzica ambientala linistitoare.
Tu ce altceva ai mai adauga pe lista ta de ajutoare inteligente?
Sursă foto: shutterstock.com