Alimentația din primul an de viață este esențială pentru sănătatea și dezvoltarea bebelușului. Uite 5 alimente minune pentru bebeluși, mai puțin apreciate de către mămici, dar care pot fi (și ar trebui) introduse în meniu încă din primul an de viață, după începerea diversificării.
Foarte bogată în proteine, fibre, fier, magneziu și zinc, lintea este un aliment ideal de introdus în alimentația bebelușului după vârsta de 8 luni. Vezi și rețeta de supă de linte
Nu conține colesterol sau sare, în schimb este bogat în grăsimi esențiale, vitamina K, folați, potasiu ș vitamine din complexul B. Poți introduce avodado în meniul bebelușului tău încă din primul an de viață – uite aici o rețetă de guacamole pentru bebeluși.
Bogat în betacaroten (important pentru sănătatea ochilor, a plamânilor și buna funcționare a inimii), antioxidanți și fibre, dovleacul este unul dintre alimentele cu cel mai ridicat conținut de omega-3. Semințele de dovleac sunt și ele foarte bogate în magneziu și zinc (important pentru imunitate) și conțin și triptfan, un hormon care te ajută să dormi mai bine. Le poți introduce în gustări cu iaurt sau brânzică de casă sau în shake-urile de legume pe care le servești celui mic.
Bogate în vitaminele C, A, K, potasiu și fibre, prunele conțin compuși puternic antioxianți. În plus, te ajută să previi constipația, problemă cu care se confruntă des cei mici, mai ales atunci când sunt alimentați artificial.
Conține mai mult fier decât spanacul, mai mult calciu decât laptele și mai multă vitamina C decât citricele – 100 de g de varză Kale acoperă necesarul de vitamina C pentru un adult în proporție de 120%. În plus, varza Kale e bogată în compuși cu rol de detoxifiere, dar și de stimulare a creșterii celulelor.
foto Shutterstock