Uneori, tocmai lucrurile mici, pe care le considerăm fără importanță, sunt cele care ne 'ajută' să ne îngrășăm, chiar atunci când noi am decretat o luptă împotriva kilogramelor. Uite câteva obiceiuri alimentare care te îngrașă fără să știi.
O cană de cafea pe zi ne ajută să reducem riscul de diabet II și anumite tipuri de cancer, are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular și ne ajută chiar să scăpăm de kilograme în exces, datorită conținutului de acid clorogenic. 5 cafele pe zi au însă efectul opus.
Excesul de acid clorogenic întărește efectele unei alimentații necorescpunzătoare și determincă creșterea în greutate. În zilele în care consumi alimente mai bogate în grăsimi sau meniuri de la fast-food, limitează consumul de cafea la 2 căni pe zi.
În teorie, laptele degresat ar trebui să te ajute să slăbești. Dar un pediatru endocrinolog de la Universitatea din Virginia a descoperit că acei copii care consumă lapte degresat iau mai mult în greutate și mai rapid decât copiii care beau lapte gras.
Motivul? Caloriile din laptele gras dau senzația de sațietate și, per ansamblu, copiii (ca și adulții) care îl beau consumă mai puține calorii de-a lungul zilei. În timp ce aceia care consumă lapte degresat nu se satură și tind să mănânce mai mult, în special alimente care conțin zaharuri sau carbohidrați, care îngrașă.
Dacă mănânci cu un prieten, vei consuma cu 35% mai multă mâncare decât dacă ai mânca singur. Dacă ieși cu un grup de 4 prieteni, mănânci cu aproape 75% mai mult ca de obicei, iar când ieși în gașcă mare, mănânci aproape dublu față de cât ai mânca tu normal – conform unor cercetări.
Motivul? Când măncâm în oraș, petrecem mult mai mult timp așezați efectiv la masă și tindem să ronțăim, în timp ce ascultăm poveștile celor din grup, mult după ce ne-am săturat. Dacă vrei să fii mai ferită de tentații, încearcă să te așezi lângă persoanele calme, nu lângă cele gălăgioase și care provin dintr-o familie numeroasă, în care să stai la masă și să papi tot din farfurie este o îndatorire sfântă!
Foto: 123rf.com