Uleiul esential de musetel
Este unul dintre cele mai puternice uleiuri naturale antiseptice. Foloseste-l pentru tratarea problemelor pielii, de la iritatii si pana la cosuri sau puncte negre.
Pentru ca este foarte concentrat, trebuie folosit numai adaugat in creme, intr-o proportie de maximum 0,5%.
Uleiul de masline este un hidratant excelent, suficient de usor si de delicat pentru pielea sensibila.
Secole de-a randul aliment de baza in climatele de tip mediteraneean, el este folosit pentru hidratarea pielii si a parului si ca ulei de baza in tratamentele de exfoliere a pielii la centrele spa din toata lumea.
Uleiul de susan
Datorita structurii moleculare mici, uleiul de susan e considerat unul dintre uleiurile care patrunde cel mai adanc in piele.
Este bogat in acid linoleic si in acizi grasi, care introduc in piele nutrienti solubili in apa. Foloseste-l ca pe un hidratant pentru pielea si parul uscat si maseaza-te cu el pe unghii, daca le ai uscate sau crapate.
Masarea tenului cu ulei de susan ajuta la hidratarea pielii uscate si descuamate, hranind in profunzime pielea.
Uleiul de migdale contine vitamina E si numerosi nutrienti ce hranesc pielea, dar are in acelasi timp si o formula lejera, ceea ce permite aplicarea pe intreg corpul.
Ulei de chimen negru egiptean era folosit in antichitate de faraoni ca un remediu pretios in ingrijirea corpului. Are efecte benefice asupra pielii uscate, sensibile si iritate datorita actiunii sale calmante, revitalizante si antiinflamatoare.
Este considerat a fi remediu pentru boli de piele cum ar fi eczemele, psoriazisul si matreata.
Poate fi folosit ca atare in aplicatii locale sau in amestec cu alte preparate de ingrijire corporala si faciala. Are proprietati anticelulitice, contine elemente esentiale de lupta impotriva infectiilor, reactiilor alergice; stimuleaza regenerarea; creste viteza de vindecare si stimuleaza cicatrizarea.
Text: Iulia Sandu
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2