Ingrediente: 500 g spanac, 2 lingurite unt, 2 lingurite faina, 100 g branza de vaci, 1 ou, 120 ml lapte. Preparare: Spanacul, bine spalat, se fierbe, se scurge, se toaca si se amesteca cu un sos alb din faina si lapte. Apoi se amesteca cu galbenusul, 3 g unt, branza si albusul batute spuma. Cu
Ingrediente: 1 pachet mare piscoturi, 250 ml frisca lichida, 2 pachete crema pentru prajituri, 500 ml lapte, 1 cutie compot ananas, 1 cutie finetti, jucarii. Preparare: Cele 2 pachete de crema se prepara cu 500 ml lapte conform instructiunilor. Piscoturile se insiropeaza cu compotul de ananas, se pun pe fundul unei cratite si pe peretii
Ingrediente: 1 ceasca lapte 1/2 ceasca unt (taiat in bucatele) 1/2 ceasca apa calda 3/4 ceasca zahar 2 pliculete drojdie 5-6 cesti faina 1 lingura scortisoara macinata 1 lingurita sare 5 oua bucati de jeleu aparat pentru ornat Preparare: Pune bucatile de unt intr-o cratita si topeste-l la foc mic,apoi adauga si laptele. Indeparteaza cratita
Ingrediente: foaie de aluat congelat pentru placinta oua fierte ceapa verde Preparare: Se taie suvite subtiri din aluat, care se impletesc in 3 pentru a forma manerul cosuletului, apoi din cercuri de aluat se formeaza cosuletele care se aseaza inr-o tava cu forme de briose, se coc pana se rumenesc. Dupa ce se racesc, se
Ingrediente: 400 g carne tocata 5 oua fierte 1 ardei capia rosu 2 ardei capia verzi cateva linguri de pesmet 1 ou crud 1 cutiuta de pateu de ficat de porc 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 1 lamaie ulei de masline sare si piper Preparare: Carnea tocata se amesteca cu oul crud, ceapa
Ingrediente: cateva felii de paine 3-4 felii sunca 3-4 felii salam Victoria 2-3 felii branza 2-3 felii cascaval 2 ridichii putin unt sau branza topita cateva masline verzi sau negre Preparare: Se iau feliile de paine si se taie pe margini pentru a indeparta coaja. Se unge cu unt o felie de paine, se pune
Ingrediente: 5 oua 1 cutie mica pate de ficat 2-3 felii sunca de Praga 3-4 linguri de maioneza facuta in casa 2 castraveti acri bulgaresti o jumatate legatura marar 2 rosii mari cateva frunze de salata Preparare: Ouale se fierb tare, se lasa in apa rece si apoi se curata de coaja. Oul se
Ingrediente: 2 bucati de file de peste Pangasius 2 cartofi mici 1 morcov 3 buchetele de broccoli 1 ardei gras mic 1 lingurita unt sare Preparare: Pestele se fierbe cu putina sare si unt. Legumele la fel, se curata si se fierb si ele cu putina sare si unt. Dupa ce sunt gata, pestele se
Ingrediente: 50 gr piept de pui, o ceapa mica, 3 felii de sfecla rosie, un dovlecel micut, o felie de ardei, 3 buchetele mici de broccoli, 2 linguri de orez, apa plata, unt, patrunjel,sare. Preparare: Se spala si se curata legumele si se taie in cubulete mici. Se fierb impreuna cu carnea de pui taiata
Ingrediente: o bucatica de piept de pui, 1 morcov, 1 pastarnac sau radacina de patrunjel, o bucatica de telina, putin patrunjel verde, jumatate de dovlecel un praf de sare Preparare: Puneti la fiert puiul, morcovul, pastarnacul si telina; cand sunt aproape fierte adaugati dovlecelul si la sfarsit patrunjel verde si un praf de sare. Puiul
Ingrediente: branzica de vaci facuta in casa, banana, para, zeama de la portocala sau mandarina Preparare: Pui branzica de vaci in castronel, amesteci cu banana pasata, para data pe razatoare si adaugati zeama de portocala, amestecati bine, bine. E foarte buna.
Ingrediente: 200 ml lapte 3 lingurite gris 2 linguri miere Preparare: Se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga in ploaie grisul si se amesteca incontinuu. Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand este caldut se adauga mierea si se amesteca din nou. Nu puneti miere atunci
Ingrediente: 2-3 morcovi, 1-2 radacini de patrunjel 1 pastarnac 1 telina 1 ceapa mica 1 ardei 1/2 piept de pui 1 felie de paine 1 galbenus de ou patrunjel Preparare: Faci o supa de legume din: 2-3 morcovi, 1-2 radacini de patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina. Dai legumele pe razatoarea mica si le pui la