Te pregatesti deja cu retete de Craciun, insa anul acesta trebuie sa incluzi in planurile tale culinare si retete pentru copii? Iata o multitudine de sugestii de retete de Craciun pentru copii din care sa poti alege pe indelete, pentru ca si cel mic sa se bucure de gustul preparatelor traditionale, insa ceva mai sanatoase,
Începând de miercuri, 29 martie, găsiți la toate chioșcurile de ziare „Cel mai trăsnit manual de gătit pentru copii”, din colecția „Bucătărescu – trăiesc ca să mănânc”, oferit de ziarul Libertatea. În Orașul Deliciilor, aproape toate străzile au nume de mâncare. De pildă, școala se află pe strada Pilaf cu Ciuperci, clădirea primăriei e la
E topit după burgeri? Îi poți face chiar tu acasă. Sunt sănătoși și foarte gustoși – furnizează copilului fier, dar și fibre și calciu. Uite cum să prepari mini-burgeri de casă în mai puțin de 30 de minute! Ingrediente/8 porții Pentru burgeri: 25o g carne tocată (de vită, de preferat) 1 ou 1 morcov mic,
Nu mănâncă fructe? Refuză legumele? Niciun copil nu poate rezista unui smoothie, mai ales în zilele călduroase de vară. Ușor de preparat, hrănitoare, pline de vitamine și delicioase – uite 3 rețete de smoothie pentru copii, pe care le poți da și juniorului tău, după ce a împlinit 8 luni. Le poți încerca și tu
Ciocolată, biscuiţi, caramele, bombonele şi micuţe ouă de ciocolată – iată cheia fericirii pentru cei mici! Uite cum să faci rapid biscuiți pentru copii 16 porţii • Gata în 20 minute + timp de răcire • 400 calorii per porţie • 22 g PENTRU BAZĂ ■ 390 g baton de ciocolată cu lapte ■ 75
Quinoa are un gust asemănător cu al nucilor și conține o mare cantitate de proteine. Îl găsești la magazinele cu produse naturiste și îl poți include în meniurile tale, dar și ale celui mic. Uite o rețetă de pilaf de dovlecei cu quinoa, foarte gustos și hrănitor pentru bebelușul tău. Ingrediente pentru 3 porții
Cartofii dulci, pe care îi cunoști de ceva vreme și de prin magazinele noastre, sunt bogati în carbohidrați, sursă de energie pentru întreaga zi, în antioxidanți (care întăresc imunitatea) și fibre (ce ajută la reglarea trazitului digestiv), dar și în acid folic, fiind recomandați atât în alimentația gravidei, cât și pe perioada alăptării. Uite o
Nu doar dulci și delicioase, ci și hrănitoare. Uite o rețetă de brioșe cu morcovi, numai bună pentru ocaziile speciale, când ai invitați copii. Ingrediente pentru 24 de mini-brioșe: 200 g morcovi o portocală o jumătate de ceașcă ulei de măsline (de preferință, extravirgin) 3 linguri de zahăr brun 2 ouă o ceașcă de făină
Ingrediente: 3 oua 50 g unt 125 ml iaurt 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet parf de copt 2-3 linguri de cacao Pentru jeleu: 400 ml zeama de compot de visine 3 linguri sirop de dulceata de visine 2 linguri zahar 1 cutiuta crema de ciocolata Finetti 1 punguta dintisori de vampir din
Ingrediente: -1l lapte -3-4 linguri smantana groasa -2 linguri iaurt natural gras -1 banana Preparare: Laptele se fierbe, apoi se lasa sa se mai tempereze, dupa care turnam in el 2 lg de iaurt cumparat si smantana. Amestecam bine sa se omogenizeze, apoi turnam compozitia obtinuta in vase (borcanele) de iaurt si lasam sa stea
Ingrediente: 1 dovlecel mic, o ceapa mica (sau praz ), o feliuta de ardei gras, 1 morcov, o rosie, 1ou, marar verde, putina sare, apa plata, o lingurita de unt. Preparare: Se spala, se curata legumele, se taie in cubulete mici si apoi se fierb. Oul se fierbe separat 3 minute. Apoi, cand sunt toate
Ingrediente: 4 rosii mai micute 100 gr urda dulce 1 lingurita maioneza 1 lingurita margarina 1 legatura marar sare, piper Preparare: Se freaca urda cu margarina apoi se adauga putin marar tocat marunt, sarea si piperul. Se taie in doua rosiile, se scobeste miezul si se umplu cu crema de urda. Pe un platou se
Ingrediente: 500 gr carne tocata din piept de pui 1 ou 1 morcov 2 catei usturoi 3-4 linguri pesmet 100 gr susan 1 legatura marar sare, piper Preparare: Se amesteca carnea tocata cu oul. Se fierbe morcovul, se paseaza si se amesteca. Se adauga usturoiul pisat, mararul, pesmetul, sare si piper si se amesteca bine
Ingrediente: 3 ciocolate simple; 1 pachet de biscuiti Petit Beurre simpli/vanilie 1 esenta vanilie/rom 1 ceasca de lapte 1 lingura de unt 2 linguri de dulceata de cirese amare nuca de cocos alba si verde; creioane de decor cateva linguri de frisca Preparare: Se fac bucatele mici biscuitii si se stropesc cu lapte. Ciocolata se
Ingrediente: orez lapte mar zahar scortisoara Preparare: Orezul se fierbe in lapte. Se amesteca cu marul ras. Se baga la la cuptor 15 minute si se adauga zaharul si scortisoara.
Ingrediente: un castravete mare o cutie branza Almete 2 rosii o maslina Preparare: Castravetele se curata de coaja si se taie in felii mai groase. Rosiile se taie si ele in felii groase. Se pune o felie de cstravete unsa cu branza Almete, o felie de rosie si tot asa pana se formeaza omida. Ochii
Ingrediente: 100 gr masline negre mari fara samburi o cutie Almete un morcov scobitori Preparare: Se iate o fasie mica din maslina, pe lung, apoi se umple cu almete. In felul acesta se formeaza burtica alba. Din morcov, se taie cateva felii pentru picioruse si pentru palarii, care se prind cu scobitori.
Ingrediente: 1l lapte (3.5% grasime) zeama de la o lamaie Preparare: Se fierbe laptele in 2-3 clocote, se lasa 5 minute la racorit, apoi se adauga zeama de lamaie. Se strecoara branzica de zer si se poate consuma imediat. Atentie sa nu fie prea fierbinte. Cu zerul ramas eu fac painica la masina de facut
Ingrediente: 5 felii groase de paine 50 gr unt 50 gr sunca de Praga 50 gr cascaval o rosie un castravete cateva masline o feliuta de morcov Preparare: Feliile de paine, dupa ce au fost unse cu unt, se asaza pe o farfurie, dandu-le o forma rotunda. Se asaza apoi peste, feliile de sunca de
Ingrediente: 1 ceasca de cafea plina cu orez, 100 g branza de vaci, 30 g zahar, 250 g apa+lapte, 30 g unt, 1 ou, sare. Preparare: Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste