Noi toate suntem în căutare de aperitive rapide și sănătoase, pe care să le poată mânca și micuții noștri. Îți arătăm cum să faci ouă umplute cu pastă de avocado. Avocado este un fruct foarte valoros din punct de vedere nutrițional și este perfect pentru copii. Este ușor de digerat și poate fi introdus în
Încercăm să ne ținem cât de departe putem de chimicale când vine vorba de alimentația celor mici, și Paștele nu face excepție de la această regulă. Anul acesta încercăm să vopsim ouale doar cu materiale naturale, așa că am decis să le cerem ajutorul prietenilor noștri de la Breslo o comunitate de oameni talentați și
Le consumăm de Paște și le folosim des pentru prepararea diferitelor creme, aluaturi și prăjituri, dar încă nu știm o mulțime de lucruri despre ouă. Uite ce poți să tratezi cu ouă. Știai că în ouă găsim cea mai multă cantitate de vitamina D, după pește? Foarte bogate în proteine, ouăle conțin și colină,
Dacă nu vrei (numai) tradiționalele ouă roșii și nici nu ești stăpână pe arta încondeierii, iată câteva idei de ouă creative. Nu trebuie să fii foarte îndemânatică și nici să faci cumpărături speciale pentru a decora altfel ouăle. Poți apela la materialele pe care le ai deja prin casă și îți mai trebuie un stop
Alimentația în sarcină trebuie să fie o prioritate pentru viitoarea mămică, alături de toate analizele și testele care să monitorizeze evoluția copilului. Bebelușul care crește în tine are nevoie de nutrienți esențiali, vitamine și minerale, pentru a se dezvolta bine. Unele alimente însă, deși hrănitoare și gustoase, pun în pericol fătul. Uite câteva informații despre
Primii ani din viața copilului sunt extrem de importanți pentru dezvoltarea creierului. Unele alimente ajută creierul să se dezvolte, îmbunătățesc capacitatea de concentrare și funcțiile cognitive. Vrei să ai copii deștepți? Oferă-le aceste 7 superalimente pentru creier. Iaurt grecesc Cu 5 sau chiar 10% grăsime – iaurtul grecesc este un aliment care hrănește
Ingrediente: ● 8 ouă ● 8 roşii ● sare ● 50 g de cremă de brânză ● pentru ornat: salată verde şi maioneză Mod de preparare: Se fierb ouăle în apă cu sare. Se trec apoi prin apă rece, se curăţă coaja şi se lasă deoparte să se răcească. Se spală bine roşiile.
Norvegienii au o tradiție interesată legată de Paște – Easter Crime/Paaskekrim – în apropierea Paștelui, librăriile sunt ticsite de romane polițiste iar televiziunile difuzează seriale cu crime și detectivi. În Suedia, copiii se îmbracă în vrăjitoare în zilele dinaintea Paștelui și oferă picturi și desene în schimbul dulciurilor (obiceiul seamănă întrucâtva cu Halloween-ul americanilor).
Ingrediente: 2 oua paine feliata ulei de masline 1 catel de usturoi 2 rosii mici, bine coapte busuioc piper, sare Preparare: Pentru micul dejun, in lipsa pastei de masline, puteti incerca varianta de bruschete cu oua fierte, stiut fiind ca ouale consumate la micul dejun sunt cel mai bine digerate de organism si au un
Ingrediente: 200gr unt 8 oua 2 linguri faina 300 gr zahar pudra 100 gr cacao 500 ml frisca visine Preparare: Se freaca foarte bine untul cu 200 gr de zahar pudra. Separat, se pune 1/3 pahar apa cu 100 gr de zahar si 100 gr cacao, se fierbe pana ce devine ca o smantana groasa,
Ingrediente: 2 bucati piept de pui 10 oua maoineza Preparare: Se pun la fiert ouale, la fel se face si cu pieptul de pui. Dupa ce sunt fierte se scot si se lasa un pic la racit. Ouale se decojesc si se taie cu mare atentie pe jumatate. Galbenusurile se opresc intrun bol. Pieptul de
Ingrediente: 6 oua, 50 g unt, 100 g smantana, frunza de patrunjel, 100 g sunca slaba, castraveti acri, sare, piper, mustar. Preparare: Intr-un vas cu apa rece si putina sare, se aseaza ouale si se pun la fiert. Ouale cu coaja subtire pot plesni daca se pun direct in apa fierbinte, prin urmare nu se
Spala ouale foarte bine, apoi sterge-le. Aplica scoci pe vertical si vopseste spatiile ramase goale. Asteapta pana se usuca foarte bine, dupa care aplica scoci pe orizontal si vopseste din nou, cu aceeasi culoare sau cu alta, in functie de preferinte.
Ingrediente: 300 g cascaval 6 oua 3 carnati cabanos 2-3 felii de branza topita 50 g sunca slaba 4-5 linguri faina 4 linguri smantana 7-8 masline verzi 2 linguri mazare 1/2 conserva boabe de porumb 1/2 ardei gras rosu 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 lingurite ulei de masline 1/2 plic praf de copt
Ingrediente: 10 oua un pate de 200 g de ficat ulei un pic de mustar smantana 100 g unt Preparare: Se fierb ouale tari. Se curata de coaja, cand s-au racit, apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate galbenusul. Din 4 galbenusuri se face maioneza astfel: se freaca galbenusurile zdrobite cu ulei si
Ingrediente: 5 oua, 2 cepe potrivite, 3 – 4 cartofi, 2 linguri ulei, sare, piper, otet. Preparare: Se fierb ouale tari. Dupa ce se racesc se taie felii. Se taie ceapa felii rotunde, se opareste in putina apa fierbinte si se lasa sa se scurga. Cartofii se curata, se spala, se taie si se prajesc
Ce poate fi mai frumos decat petrecerea sarbatorilor pascale in familie? Profita de cele cateva zile libere pentru a pregati impreuna cu copilul tau cateva decoratiuni pentru masa speciala de Inviere.
Ingrediente: oua fierte smantana mustar cascaval sarat ceapa verde sare si piper ardei gras colorat pt. ornament Preparare: Intotdeauna de sarbatorile de Paste avem la dispozitie multe oua fierte asa ca m-am gandit la o salata din oua fierte. Se dau ouale fierte pe razatoare, se amesteca cu mustar si smantana, cu cascaval ras (eu
Ingrediente: 5 oua 15 boabe piper 2 frunze de salata 1 morcov ardei rosu Preparare: Se fierb ouale si se curata de coaja. Se taie un capacel din partea de jos a fiecarui ou din care se fac cate 2 urechiuse, care se prind de ou cu scobitori. Se pun ochisorii si nasucul din piper