Ingrediente: • 350 g pulpe de pui • o ceapă • o lingură de ulei • o lingură de făină • 3 dovlecei de mărime medie • 3 roșii • o lingură de bulion • sare • mărar Mod de preparare: Curățați și spălați pulpele de pui și înăbușiți-le într-o lingură de ulei. Apoi
Ingrediente: • 1 dovlecel • 1 vânătă • 2 lingurițe de ulei de măsline • 1 vârf de cuțit de sare și piper • 1 vârf de cuțit de nucșoară • 1 vârf de cuțit boia de ardei • 1 vârf de cuțit de ghimbir • 4 bucăți piept de pui • 1 conservă roșii tăiate în bulion • sos Béchamel (vezi rețeta) • 2
Ingrediente: • 1 cană dovlecel, broccoli și /sau conopidă • 1/4 cană făina • 1/2 linguriță de sare • 1 ou mare • 1 linguriță de busuioc uscat • 1/4 linguriță praf de usturoi • ulei rapiță sau alt ulei vegetal Mod de preparare: Puneți legumele într-un robot de bucătărie și tocați-le mărunt. Răsturnați-le într-un
baby.unica.ro te invita la concurs! Poti castiga un set de carti "Invata cu Dovlecel" + 1 cod de descarcare gratuita a aplicatiei de iPhone si Ipad "Dovlecel", sau 1 cod de descarcare gratuita a aplicatiei de iPhone si Ipad "Dovlecel" .
Ziua de 1 iunie vine cu un cadou minunat pentru fanii lui Dovlecel! La Bookfest, târgul de carte de la Romexpo, Irina Nicolae va lansa prima aplicaÅ£ie interactivă pentru copii din România, ce are la baza minunata poveste “ÃŽn Å£ara lui Dovlecel”.
Ingrediente: un dovlecel jumatate de morcov o ceapa mica o fasie ardei gras o felie telina jumatate radacina patrunjel un varf de lingurita de unt sau ulei un galbenus un iaurt marar un varf de sare Preparare: Se dau radacinoasele pe razatoarea mica, ceapa si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la fiert
Ingrediente: 1 dovlecel mic, o ceapa mica (sau praz ), o feliuta de ardei gras, 1 morcov, o rosie, 1ou, marar verde, putina sare, apa plata, o lingurita de unt. Preparare: Se spala, se curata legumele, se taie in cubulete mici si apoi se fierb. Oul se fierbe separat 3 minute. Apoi, cand sunt toate
Ingrediente: 2 dovlecei, 3 linguri de unt, 3 linguri de faina, 3 oua, telemea rasa, o ceasca de lapte, 4 linguri de smantana, 3 catei de usturoi, sare, piper, marar, pesmet Preparare: Dovleceii se fierb intregi, cand se racesc ii dam pe razatoare si ii scurgem de apa. Separat, se pregateste un sos sos Bechamel
Ingrediente: 2 dovlecei (aprox 600g) soia granule – 100g ciuperci – 500 g marar – o legatura sare dupa gust usturoi – 4-5 catei faina – 7-8 linguri Preparare: Se curata dovleceii si se dau pe razatoare, ciupercile se fierb si se toaca marunt, soia se pune la umflat in apa fierbinte pentru 15 minute,
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 1 pliculet praf copt, 100g zahar, 2 pliculete zahar vanilat , 100 g pesmet , 25g unt , scortisoara macinata , nucsoara. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul ouale cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste
Ingrediente: 3 dovlecei de circa 1400 gr. 2 oua 4 linguri pesmet 2 linguri susan 2 catei de usturoi sare piper ulei Preparare: Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa 1/2 ora sa elimine sarea; se scurg de apa eliminata prin presare intre palme, se adauga oualele
Ingrediente: 250 g dovlecel, 100 g morcovi, 50 g pastarnac, 30 g ceapa, unt (ulei), 10 g orez, 600 ml apa, 10 g faina, 50 g smantana, sare, patrunjel Preparare: Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine fiert, se strecoara supa. Se curata dovleceii si se taie
Ingrediente: un dovlecel mic, o rosie, o lingura gris, o cana cu lapte. Preparare: Se curata dovlecelul, se taie rondele si se dau semintele la o parte. Rosia se opareste, se curata de coaja si seminte. Se pune la fiert o cana cu lapte, se adauga dovlecelul si rosia. Cu 5 minute inainte de a
Ingrediente: un dovlecel un cartof 60 ml lapte 15 gr unt putina branza de vaca rasa (sau cascaval) Preparare: Legumele se taie in bucatele mici, apoi se pun la fiert, dar separat. Cartoful se fierbe 10 minute, pana cand se inmoaie, iar dovlecelul se pune la fiert cu untul si se lasa tot pana se
Ingrediente: branza dulce facuta in casa 1 dovlecel un pic de unt Preparare: Branzica se prepara dintr-un litru de lapte Dorna, peste care se pune, dupa ce a dat in clocot, 4 lingurite de iaurt. Apoi se strecora de zer si se pune intr-un tifon la scurs. Intre timp fierbeti si dovlecelul. Dupa ce branzica
Ingrediente: – dovlecei – smantana – marar Preparare: Dupa ce se decojesc, dovleceii se taie in bucati mari si se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si, cat sunt inca fierbinti, se toarna peste ei smantana amestecata cu marar tocat.
Ingrediente: – 250 g dovlecei, – 100 g morcovi, – 50 g pastarnac, – ceapa, – unt (ulei), – 10 g orez , – 600 ml apa, – 10 g faina, – 50 g smantana, – sare, – patrunjel Preparare: Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine
Ingrediente: 1 – 1.5 litri de apa (depinde cat de groasa vreti sa iasa), 2 dovlecei, 2 morcovi mari, o ceapa, un ardei gras (de preferat rosu pentru aspect), o rosie mare, un cartof mare, albitura (telina sau pastarnac), broccoli, un praf de sare, 1 ou, ulei de masline, verdeata (patrunjel sau leustean), o ceasca