Pulpa de dovleac conţine vitamina A, vitaminele E, C, săruri minerale, iar semințele de dovleac sunt bogate în magneziu și zinc (foarte important pentru sănătatea sistemulului imunitar, creșterea și diviziunea celulară, stabilirea tiparelor de somn și reglarea nivelului de insulină). Tot semințele de dovleac conțin și triptofan, aminoacidul care este convertit în melatonină (așa-numitul hormon
Dovleacul este bogat în vitamine şi minerale, gustul şi culoarea sunt apetisante şi mai e şi plin de fibre. Cumpără dovleacul care e greu pentru dimensiunea lui. Alege-l pe cel mai mic pentru că e mai gustos şi mai cărnos PĂSTREAZĂ-l netăiat chiar şi câteva săptămâni la răcoare, iar după ce l-ai tăiat, acoperă-l şi
Personaj principal de Halloween, dovleacul ar trebui să-și facă mai des loc în meniul nostru. Profită de dovleac – are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta și a familei tale! Uite ce afecțiuni tratează dovleacul și cum poate fi folosit pentru întărirea imunității la copii. pentru combatearea constipației – se prepară o
Ingrediente: • 500 g dovleac • 3 căței de usturoi • 1 ceapă • 30 g de unt • 500 ml supă de pui • 150 ml lapte • 3 vârfuri de cuțit nucșoară • 1/2 linguriță piper alb • 1 linguriță sos de soia • sare, piper pentru ornat: semințe dovleac, sos soia Mod
Daca sunt consumate in stare naturala, semintele sunt adevarate leacuri pentru diverse afectiuni
Noi, femeile, suntem tot timpul in cautarea unei diete minune. Vrem sa devenim, rapid, slabe si frumoase, dar fara a ne infometa. Putem pierde in greutate fara a tine o dieta? Putem manca sanatos si, in acelasi timp, sa pierdem in greutate?
Ingrediente: 250 g alune de padure 400 g dovleac turcesc copt 100 g rucola 6-8 rosii cherry 100 g sfecla rosie fiarta un ardei verde sare grunjoasa piper negru macinat ulei de masline otet balsamic o ceapa rosie Preparare: Se curata dovleacul, se spala si se baga la cuptor la 160ËšC. Intre timp, se
Ingrediente: 2 mere de marime medie 200-300g dovleac placintar 20-30 ml suc mandarine (optional) Preparare: Merele se curata de samburi si se presara cu putina scortisoara. Dovleacul se curata de fibre. Se dau la cuptor pana ce merele crapa iar dovleacul poate fi strapuns usor cu o furculita. Dupa ce s-au copt, marul fara coaja
Ingrediente: 1 dovleac taiat pe jumate (daca este mai mare, daca este mai mic taiat numai capacul) 6-7 nuci un piept de pui taiat cubulete 1-2 cepe taiate feliute 2-3 ardei taiati feliute 4-5 catei usturoi 1-2 linguri bulion 1 legatura patrunjel Preparare: Se scot semintele dovleacului si se spala. Incingem cuptorul la foc normal,
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 100g zahar, 100g pesmet, 25g unt, scortisoara, nucsoara, praf de copt. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul oualele cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste dovleacul ras. Turnati budinca intr-o forma unsa cu unt si tapetata
Ingrediente: 1 cartof partea alba a unei bucati de praz 1 felie de dovleac Preparare: Se rumeneste dovleacul in putina margarina. Apoi, se acopera cu apa si se adauga cartoful, si prazul. Se sareaza. Se lasa sa fiarba 20 de minute. Se strivesc legumele pana se obtine piureul. Se serveste.
Ingrediente: 140 g de dovleac ; 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul) Preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare.
Ingrediente: – 140 g de dovleac – 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul) Preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou