Paștele nu e Sărbătoare fără cozonac! Află secretele unui cozonac perfect de la chef Alex ”Teacher” Cîrțu (Hot Cooking Studio). 1) Înainte de a te apuca de pregătit cozonacii, ai grijă ca în bucătărie să fie cald. 2) Faina trebuie să fie uscată, iar ouale și laptele la temperatura camerei. 3) Secretul unui aluat pufos
Boromir iti aduce un strop de sarbatoare si buna-dispozitie cu o felie delicioasa de cozonac pentru lapte potrivita oricarui moment al zilei sau oricarei ocazii. Cozonacul Boromir pentru lapte aduce putina sarbatoare zilelor obisnuite si este portia de dulce, sursa de bucurie si energie din fiecare dimineata.
Anul acesta, Boromir a pregatit o editie de cozonaci cu totul speciala pentru sarbatori: Cozonacul de Acasa cu nuci, stafide, bucati de portocale si urari pentru cei dragi.
Ingrediente: Pentru 2 cozonaci: 1 kg faina 2 pliculete drojdie uscata 250 g zahar 500 ml lapte 200 g unt topit 5 galbenusuri 1 lingurita rasa de sare coaja rasa de la o lamaie 2 esente de rom 4 pliculete de zahar vanilinat Pentru umplutura: 250g nuca macinata 4 linguri lapte 5 linguri cu varf
Ingrediente: 1 cozonac gata facut, 1 plic budinca de ciocolata, 1 plic budinca de vanilie, 800 ml lapte, 200 ml frisca, 2 rodii, zahar pudra pentru ornat Preparare: Prepari cele 2 budinci in vase separate, dupa instructiunile de pe plic, folosind pentru fiecare cate 400 ml lapte si 100 ml frisca proaspata. Tai cozonacul in
Ingrediente: 1,200 kg faina 6 oua 500 g zahar 300 g iaurt 2 plicuri drojdie uscata 150 ml ulei esente un praf sare rahat, nuca macinata cacao lapte (in functie de cat mai trebuie ca sa se formeze aluatul). Preparare: Se separa ouale, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si esentele.
Ingrediente: 1/2 kg de faina 250 ml de smantana 100 g unt 8 galbenusuri 120 g zahar 40 g drojdie zahar vanilat sare (o jumatate de lingurita) 8 albusuri zahar vanilat 300 g zahar 350 g de nuci macinate putin rom Preparare: Drojdia se amesteca foarte bine cu zaharul si putina apa calda (o lingura,
Ingrediente: 1,200 kg faina 6 oua 500 g zahar 300 g iaurt 2 plicuri drojdie uscata 150 ml ulei esente, un praf sare lapte (in functie de cat mai trebuie ca sa se formeze aluatul, aprox 200 ml). Preparare: Se separa ouale,se bat albusurile spuma,iar galbenusurile se freaca cu zaharul si esentele. Faina se incalzeste
Ingrediente: 1 kg faina 7oua 700gr zahar 300 ml ulei 3 esente de vanilie 50 gr drojdie 700 ml lapte 1 lamaie 50 gr stafide aurii 250 gr unt 500 gr mac 3 esente rom Preparare: Se pune laptele la incalzit si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Se pune intr-un bol drojdia si
Ingrediente: 350g faina 2 albusuri spuma 1/2 cana zahar pudra 8 linguri de ulei (de framantat la final) 1cana lapte putina sare 1/4 cub drojdie Umplutura: un albus spuma o lingurita cacao o ceasca zahar pudra o ceasca nuca pisata Preparare: Laptele, zaharul, sarea si drojdia (dizolvata in laptele caldut) se amesteca se adauga faina