Sunt mulți părinți care au dificultăți atunci când trebuie să-și convingă copiii să mănânce legume. Chef Florin Dumitrescu, tată a două fetițe – Ava (7 ani) și Mia (5 ani) -, a găsit o metodă inedită pentru a-și face micuțele să accepte legumele fără mofturi. Chef Dumitrescu are o rețetă delicioasă de chifteluțe, special concepută
O reteta simpla, rapida si extrem de gustoasa, perfecta pentru serile in care nu ai timp sa pregatesti masa insa totusi vrei sa manci sanatos. Iata cum sa prepari cele mai bune chiftele de cartofi cu branza. Ingrediente: 300 g cartofi 2 oua 1 lingura branza rasa Sare Piper 2 linguri faina Ulei Cum
Ingrediente: 2 dovlecei, 1 ou, 3 cartofi, sare, piper, 2 linguri faina, 3 catei de usturoi, ulei pentru prajit, patrunjel, oregano Preparare: Dovleceii se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare intr-un castron si se presara cu sare. Se lasa sa stea o ora pentru a lasa apa dupa care se storc bine. Cartofii
Ingrediente: Pentru chiftele: 1/2 kg carne de porc, 2 cartofi, 1 ou, sare, piper, patrunjel, marar, 5 catei de usturoi. Pentru sos: 500 ml sos de rosii, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 2 linguri faina, sare, piper, 1 lingura de miere. Preparare: Carnea se toaca si se amesteca cu cartofii curatati de coaja, dati
Ingrediente: 1 foaie aluat de foietaj 2 oua si 1 galbenus 4 ciuperci champignion 1 ardei rosu capia 1/2 piept de gaina/pui 100 g cascaval 3 linguri faina 6 linguri pesmet 50 g branza sarata 1/4 ceapa 2 graunti usturoi patrunjel verde sare, piper susan 4 cartofi mici 1 cana de lapte apa putin unt
Ingrediente: 2 dovlecei (aprox 600g) soia granule – 100g ciuperci – 500 g marar – o legatura sare dupa gust usturoi – 4-5 catei faina – 7-8 linguri Preparare: Se curata dovleceii si se dau pe razatoare, ciupercile se fierb si se toaca marunt, soia se pune la umflat in apa fierbinte pentru 15 minute,
Ingrediente: 120 grame cartofi; 1 ou; putin cascaval; sare; piper; 1sau 2 linguri de faina Preparare: Cartofii se fierb, se trec prin masina de tocat, se amesteca cu oul, putin cascaval, sare, piper si faina. Se toarna cu o forma sau cu o punga cu o gaura mica intr-o tigaie. Se prajesc la foc iute.
Ingrediente: 500 gr carne tocata (amestec – porc cu vita) o ceapa potrivita un morcov o radacina de patrunjel o capatana de usturoi un cartof 200 gr miez de paine o legatura de marar verde 5 oua sare si piper dupa gust Preparare: Se amesteca carnea cu ceapa data prin masina de tocat, morcovul, radacina
Ingrediente: 250 g cartofi, 10 g unt, 10 g branza rasa, un galbenus. Preparare: Cartofii se coc se zdrobesc si se amesteca cu unt, branza, galbenus de ou. Se aseaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras (daca vreti) si se coc la foc iute. Ei i-am strivit cu furculita si i le-am
Ingrediente: o salata, 300g cartofi, 2 oua, o lingura de branza rasa , sare, piper, 2 linguri de faina, ulei Preparare: Se fierb cartofii, se curata si se trec prin sita sau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu o lingura cu faina, cu ouale batute ca de omleta, cu o lingura de branza
Ingrediente: 7 oua, 400 g. de carne tocata, 2 linguri susan, 100 g. unt , 1 salata verde, 12 masline, sare si condimente dupa gust si preferinte. Preparare: Fierbi 6 oua tari, le lasi sa se raceasca, apoi le cureti de coaja. Condimentezi dupa gust carnea tocata si imbraci cu ea ouale fierte. Dai chiftelele
Ingrediente: carne de vaca 400 g, carne de porc 300 g, slanina 50 g, franzela 200 g, ceapa 150 g, ulei 125 ml, 2 oua, 2 legaturi verdeata, ciuperci 400 g, faina 125 g, unt 100 g, lapte 400 ml, smantana 300 g, piper, sare Preparare: Carnea si slanina se dau prin masina de tocat.
Ingrediente: 3 dovlecei de circa 1400 gr. 2 oua 4 linguri pesmet 2 linguri susan 2 catei de usturoi sare piper ulei Preparare: Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa 1/2 ora sa elimine sarea; se scurg de apa eliminata prin presare intre palme, se adauga oualele
Ingrediente: 1.5 kg peste oceanic 600 g ciuperci proaspete 200 g ceapa 2 oua 2 legaturi verdeata 100 g pesmet alb 100 g faina ulei piper, sare Preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Ciupercile se taie julien, se fierb in apa cu sare, se scurg bine, se adauga la ceapa si
Ingrediente: 150 g cascaval ras 10 g unt 2 oua putin chimen Preparare: Amestecati cascavalul ras cu galbenusurile de oua, apoi adaugati albusurile batute spuma si chimenul pisat. Tapetati cu hartie o forma unsa cu unt, in care turnati compozitia. Se coace in cuptor la foc potrivit. Puteti servi cu o salata de rosii sau
Ingrediente: – 8 cartofi – 2 linguri unt – oua – 300 g piept de pui (carne de pui) – 150 g cascaval sau telemea – patrunjel verde – 4 linguri smantana – ulei – putin pesmet Preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert, ii cureti, adaugi untul, ouale si faci
Ingrediente: – 600 g carne tocata – o legatura de patrunjel – doua oua – o lingura de mustar – doi morcovi rasi – o ceapa tocata – doua felii de paine faramitate – o lingura de unt – ulei de floarea-soarelui Pentru decorare: – mustar – felii de ardei gras rosu si galben –