Ingrediente: 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras 2 linguri condimente tip Delikat 2 ora faina Preparare: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare si se da la rece pentru cateva ore. Apoi, se ia cate putin din coca rece, se modeleaza betisoare lungi de 7
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 1/2 cub drojdie, sare, 2 linguri ulei, zahar, apa calda Pentru compozitie: sos de rosii, cascaval, rondele de ceapa, ardei gras, porumb, masline fara samburi, ciuperci, broccoli Preparare: Peste pliculetul de drojdie se pune o jumatate de lingurita de zahar, un pic de apa calda si un pic de
Ingrediente: 4 fire de ceapa verde, 4 cartofi mari, 5 felii sunca, ulei, sare, piper, cascaval Preparare: Cartofii in coaja ii ungem cu putin ulei, ii condimentam si ii invelim in folie de aluminiu. Asezam cartofii in cuptor si ii lasam sa se coaca 40 de minute. Cand sunt gata ii scoatem, ii taiem pe
Ingrediente: 300 g cascaval 6 oua 3 carnati cabanos 2-3 felii de branza topita 50 g sunca slaba 4-5 linguri faina 4 linguri smantana 7-8 masline verzi 2 linguri mazare 1/2 conserva boabe de porumb 1/2 ardei gras rosu 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 lingurite ulei de masline 1/2 plic praf de copt
Ingrediente: salam Palaciego sunca presata masline negre cascaval 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 castravete Preparare: Se taie cuburi din sunca presata, se trec printr-o tepusa de frigaruie, se orneaza deasupra cu patratele de cascaval, castravete si ardei. Locomotiva se face mai inalta si se orneaza cu maslina, iar rotile se fac din rondele
Ingrediente: 1 litru lapte, 8-10 linguri suc proaspat de lamaie. Preparare: Fierbem laptele dupa care adaugam sucul de lamaie. Le amestecam pana fac spuma. Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit lasam sa se scurga lichidul suplimentar, apoi punem cascavalul intr-un prosop, cu ajutorul caruia il presam pana eliminam lichidul in plus. Modelam cascavalul
Ingrediente: cateva felii de paine unt cascaval piper Preparare: Se iau feliile de paine si se ung cu unt pe toata suprafata. Cascavalul se da prin razatoarea mica, apoi se pune pe fiecare felie, cat sa o acopere. Se baga la cuptor, circa 4- minute, la foc mic. Dupa ce sunt scoase din cuptor, se
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 2 linguri bulion 3 linguri smantana 4-5 linguri de cascaval ras pe razatoarea mica o legatura leustean Preparare: Intr-o cratita potrivita calim ceapa, apoi adaugam bulionul. Dupa 1 min adaugam spanacul si 1 litru de apa. Lasam sa fiarba, sa nu puneti mai multa apa, pentru ca spanacul lasa
Ingrediente: o bagheta de paine 250 g sunca de Praga sau orice alt mezel 250 g cascaval jumatate ardei rosu jumatate ardei galben masline negre fara samburi smantana Preparare: Se taie sunca, cascavalul, ardeiul si maslinele cubulete mici. Bagheta se taie pe o singura parte pe lungime si se scoate miezul de paine, apoi se
Ingrediente: 300g cascaval 100g unt sau margarina 500g branza dulce de vaca 120g sunca 1/2 ardei verde iute 1/4 ardei rosu capia sau gras 1/4 ardei galben gras sare si piper dupa gust Preparare: Taiem cubulete sunca si ardeii. Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper. Adaugam sunca si
Ingrediente: 300g sunca praga 300 g cascaval 3 linguri smantana 3 linguri faina 4 oua crude 4 oua fierte 1 rosie 1 ardei sare, piper patrunjel sau marar Preparare: Amestecam smantana, ouale crude si faina pana se omogenizeaza. Adaugam cascavalul ras, sunca, ardeiul si rosia taiate cubulete, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Turnam jumatate
Ingrediente: 3 linguri faina, 3 linguri smanatana, 3 oua, sare, 50 g unt, 150 g cascaval. Preparare: Amesteci 3 galbenusuri cu smantana, faina si sarea apoi adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor. Ungi o tava cu unt, o presari cu faina, apoi torni compozitia si o dai la foc mic. Dupa coacere rastorni foaia
Ingrediente: 500 g ciuperci intregi, 200 g sunca , 100 g cascaval , 50 g unt , 1 ceapa , 1 lingura pesmet , 100 ml ulei, 1 legatura patrunjel verde, sare , piper. Preparare: Calesti in ulei ceapa curatata si tocata marunt. Adaugi piciorusele ciupercilor curatate si tocate, sunca si cascavalul taiate cubulete, sare
Ingrediente: 4 felii de paine (de preferat paine integrala feliata) o cana cu lapte (cam 200 ml) 4 oua 50 g cascaval doua linguri smantana Preparare: Incalzesti putin laptele. Feliile de paine le asezi pe un platou, apoi stropesti laptele peste ele. Le intorci pe ambele parti pana cand tot laptele este absorbit. Se asaza
Ingrediente: 1 pahet de unt , 1 pahar de ulei , 1 pahar de lapte , 2 pahare de cascaval ras , 1 praf de sare , faina cat cuprinde , 1 albus de ou , chimen. Preparare: Freci untul , adaugi uleiul putin cate putin , cascavalul ras ,apoi laptele treptet , sare si
Ingrediente: o varza, 150 gr. cascaval, 1 lingura faina, 2 pahare smantana, 2 pahare lapte, 200 gr unt, sare, 1 lingura pesmet Preparare: Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu pesmet si cascaval ras.
Ingrediente: 1 ardei gras rosu, 1 felie cascaval, 1 felie castravete, cateva bobe de mazare oparita si racita, o jumatate piept de pui, pesmet , o lingura faina Preparare: Se fac niste crochete din piept de pui tocat amestecat cu putin cascaval si ardei gras rosu tocat marunt marunt si cu un ou batut bine
Ingrediente: 2 felii de paine feliata o jumatate de felie de sunca branza sau cascaval ras (sau svaiter) unt Preparare: Prajiti painea la prajitor/toaster. Ungeti cu unt feliile calde de paine, si puneti sunca pe una dintre ele. Sandwich-ul fiind facut, acoperiti-l cu cascavalul ras si cu o bucatica de unt cat o nuca. Dati
Ingrediente: 150 g cascaval ras 10 g unt 2 oua putin chimen Preparare: Amestecati cascavalul ras cu galbenusurile de oua, apoi adaugati albusurile batute spuma si chimenul pisat. Tapetati cu hartie o forma unsa cu unt, in care turnati compozitia. Se coace in cuptor la foc potrivit. Puteti servi cu o salata de rosii sau
Ingrediente: – 100 grame cascaval, – 60 grame telina, – 60 grame unt, – 50 grame faina, – 4 galbenusuri de ou, – 1 legatura de patrunjel (care se va toca marunt), – sare, piper dupa preferinta. Preparare: Telina si cascavalul se dau pe razatoare marunta, untul se da si el printr-o sita marunta sau