Un piure sănătos, delicios, uşor de preparat. Combinaţia conopidă-broccoli- somon va încânta papilele gustative ale bebeluşului începând de la 9 luni. Ingrediente: • 60 g conopidă • 60 g broccoli • 15 g somon • suc de lămâie • arpagic Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi legumele. Fierbeţi la abur bucheţelele de conopidă
Ingrediente: • 1 cană dovlecel, broccoli și /sau conopidă • 1/4 cană făina • 1/2 linguriță de sare • 1 ou mare • 1 linguriță de busuioc uscat • 1/4 linguriță praf de usturoi • ulei rapiță sau alt ulei vegetal Mod de preparare: Puneți legumele într-un robot de bucătărie și tocați-le mărunt. Răsturnați-le într-un
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 1/2 cub drojdie, sare, 2 linguri ulei, zahar, apa calda Pentru compozitie: sos de rosii, cascaval, rondele de ceapa, ardei gras, porumb, masline fara samburi, ciuperci, broccoli Preparare: Peste pliculetul de drojdie se pune o jumatate de lingurita de zahar, un pic de apa calda si un pic de
Ingrediente: 500 g broccoli (desfacut in buchetele si fiert in aburi 5 min) 300 g paste (fierte) 150 g smantana 2-3 linguri de mozzarella (rasa pe razatoarea mare) sare, usturoi Preparare: Se pune smantana intr-o cratita, la foc mediu. Cand ajunge la fierbere, se adauga branza, pastele si broccoli. Se potriveste gustul de sare si
Ingrediente: 1cana de spanac fiert 1/4 broccoli ulei de masline Preparare: Spanacul se spala broccoli la fel si se fierb separat. Se paseaza impreuna si se adauga putin ulei de masline la sfarsit daca se doreste putin mai acrisor se adauga in piure putina zeama de lamaie sau iaurt. Piureul se potriveste cu carnita pisata.
Fetita mea, Oana, nu era foarte incantata de supita, in special de legume, cerea doar zeama. Intr-o zi i-am spus ca bilutele (mazarea) vor sa fuga din lingurita (si miscam usor lingurita) si o indemnam sa le prinda repede.
Cand a venit vorba de broccoli, ceea ce toti copii micutii detesta, dar are forte multe vitamine, fetita mea nu a vrut nici sa se uite la lingurita.
Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa de marime media, tocata 1 lingura de faina alba 1 lingurita de sare 3 cesti de lapte degresat (sau cu 1% grasime, sau lapte de soia) 2 linguri de amidon de porumb 1 1/2 cesti de branza Cheddar cu continut redus de grasime, data pe razatoare
Ingrediente: 100 g de conopida (broccoli); 10 g de unt sau smantana; 20 g de pesmet 1 cartof sau o felie de paine unt sau margarina Preparare: Se curata conopida (broccoli); spaland-o bine cu apa clocotita. Se pune la fiert la foc potrivit, in apa clocotita, timp de 30 de minute. Vasul se acopera. Pentru
Ingrediente: Pentru 4 persoane : 300 g conopida sau broccoli, 4 bucati piept de pui dezosat, sare, piper, 3 linguri de amidon sau zeamil, 5 linguri untdelemn, 1 pachetel seminte de susan, 1/4 apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 5 linguri de maioneaza amestecata cu 1 lingura de mustar. Preparare: Se curata conopida sau broccoli,
Ingrediente: -broccoli Preparare: Mod de preparare: Taie broccoli in bucati mici si pune-le la fiert. Dupa ce le scoti, paseaza-le in blender sau cu furculita. Pentru a a obtine consistenta dorita, poti adauga din apa in care a fiert.