Cu excepția cazurilor în care ești nevoită să renunți la alăptat de la o zi la alta, trecerea de la sân la biberon trebuie pregătită din timp, cu grijă. Unii sugari pot fi foarte afectați dacă sunt privați de plăcerea și confortul oferit de alăptare. Și pentru mamă renunțarea la alăptare este un moment dificil.
Bacteriile patogene se dezvoltă foarte repede în lapte. Singura modalitate de a proteja sugarul este sterilizarea tuturor vaselor care sunt folosite pentru prepararea mesei. Unii medici insistă în privința sterilizării în primele 6 luni, alții consideră că toate echipamentele trebuie sterilizate pe toată durata primului an din viața bebelușului. Uite câteva reguli de igienă pe
Primul an din viața copilului pune bazele unei alimentații sănătoase. Bebelușul tău crește spectaculos, iar dezvoltarea lui e în strânsă legătură cu hrana primită. Nu degeaba toți specialiștii recomandă alăptarea o perioadă cât mai îndelungată, căci laptele matern este cel mai bun aliment pe care natura l-a conceput pentru copilul tău. După primele 6 luni,
În timp ce alăptarea este recomandată de medici, din ce în ce mai multe mame sunt nevoite să suplimenteze laptele matern cu formulă sau chiar să administreze de la început hrana din biberon. Uite câteva mituri legate de biberon și hrana de la cutie. Nu e obigatoriu să sterilizezi – Este suficient să clătești
Fiecare bebeluș e diferit și are propriile lui preferințe alimentare, dar există câteva reguli de care trebuie să ții cont în alimentația bebelușului. Uite ce te sfătuiesc specialiștii: Nu adăuga sare în mancare Rinichii imaturi ai bebelusilor nu pot prelucra sarea la fel ca cei ai unui adult. Legumele contin cantita optime de
Medicii spun că, după 12 luni, un copil ar trebui să folosească din ce în ce mai puțin biberonul. La 18 luni, ar trebui, cel putin în teorie, să vorbim la trecut despre biberon. Însă 20% dintre copiii de doi ani si 9% dintre cei de 3 ani nu vor să se despartă de vechiul
Titlul este doar putin exagerat, pentru ca, ne spun psihologii, intre bebelusi si biberonul lor se creeaza o legatura puternica. Nu este vorba numai despre o obisnuinta, ci si despre confort si o investitie afectiva din partea bebelusului, care s-a obisnuit cu prietenul lui, biberonul.
Copilul meu in varsta de 1 an refuza laptele gol la biberon (mentionez ca utilizez lapte praf Milupa Milumil). Ce ar trebui sa fac?
Hranirea la biberon, cand alaptatul nu este posibil, ofera avantajul ca si tati poate sa creeze o legatura mai stransa cu cel mic.
Atentie, mamici: biberonul creeaza dependenta! Da, e drept ca nu una atat de riscanta ca cea pe care o creeaza adultilor diverse vicii sau tabieturi, dar, oricum, nu este de glumit cu ea.
Chicco a creat noua gama de biberoane produsa din materiale superioare cu 0% BPA in concordanta cu normele de siguranta internationale. Pentru aceasta a a utilizat materiale alternative care nu contin BPA printre acestea Polietersulfon (PES) si Polipropilena (PP) si a fost mentinut ca material traditional sticla. A pastrat caracteristicile stiintifice si calitative ale gamei
N-o sa-l hranesti cu biberonul toata viata, dar tocmai pentru ca atasamentul e mare, renuntatul la biberon este o operatiune dificila si delicata.
Pana la 4 luni fetita mea se inrosea la fata de cum vedea biberonul. Mentionez ca a avut colici. Nu manca nici macar cand tati incerca sa ne distreze cu jucarii, cu avioane, cu nimic nu mai tinea... copilul ajunsese sa pape doar jumatate din cantitatea estimata de lapte pe zi.
N-o sa-l hranesti cu biberonul toata viata, dar tocmai pentru ca atasamentul e mare, renuntatul la biberon este o operatiune dificila si delicata. Â
Ideal ar fi sa alaptezi exclusiv pana cand copilul implineste sase luni - acestea sunt recomandarile OMS si ale UNICEF.
Baietelul nostru David avea un anisor si nu voia sa bea din canita, ci doar cu biberonul. Asa ca m-am hotarat sa-l tin o zi intreaga nebaut, binenteles i-am lasat doar canita (din farmacie cumparata) in fata.
Am un baietel care acum are 1 an si 4 luni. Pana acum 2 saptamani nici nu vroia sa atinga biberonul, nu mai vorbesc sa il tina singur si sa pape din el.
Alaptat, biberoane, diversificare, piureuri, sucuri, apa, canute, lingurite, farfuriute, bavetele - in primul an ne iau tot timpul pe nepregatite.
Am o fetita de 11 luni si de pe la 9 luni tot incercam sa trecem de la biberon la canita, insa nu a functionat. Ne-am gandit ca nu este inca pregatita pentru canita si am cumparat o canita cu cioc.
Luca are 11 luni si mancarea lui de baza este laptele de la mama. De la inceput a refuzat atat suzeta, cat si biberonul. A acceptat abia pe la 9 luni sa manance si altceva, iar apa sau ceaiul il bea din cana sau pahar de la 2 luni.