Autoritatea Snatiar Veterinară a anunțat retragerea de pe piață și distrugerea a 1,5 milioane de sticle de suc. Este vorba despre două sortimente de suc, consumate adesea de copii, care ar fi contaminate cu o substanță cancerigenă – oxid de etilenă. Mai exact, sunt vizate 13 loturi de suc Figo de 300 de ml, cu
Ingrediente: 2 mere de marime medie 200-300g dovleac placintar 20-30 ml suc mandarine (optional) Preparare: Merele se curata de samburi si se presara cu putina scortisoara. Dovleacul se curata de fibre. Se dau la cuptor pana ce merele crapa iar dovleacul poate fi strapuns usor cu o furculita. Dupa ce s-au copt, marul fara coaja
Ingrediente: un mar mai mare sau 2-3 mai mici 2 morcovi o portocala Preparare: Dupa ce se curata, se pun in storcator, si se serveste putin caldut.
Ingrediente: 4 l apa plata 0,5 kg zahar 250-300 gr coacaze proaspete cateva cuburi de gheata pahare racite paie Preparare: In 4 litri de apa dizolvam jumatate de kilogram de zahar si adaugam 250-300 grame de coacaze. Se lasa sucul intr-un borcan de sticla deschis, o jumatate de zi la soare la fermentat. Se consuma
Ingrediente: 1 kg fragi, 1 kg zahar Preparare: Se aleg fructele sanatoase, se curata, se spala si dupa ce s-au scurs de apa se pun intr-un vas emailat sau un borcan punand un strat de fructe si un strat de zahar pana ce se termina fructele. Se pune capacul si se tine 3-4 zile intr-un
Ingrediente: 75 g afine, 75 g zahar, 1 litru apa Preparare: Afinele uscate se spala bine, se oparesc si se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se pun la racit. Se lasa sa stea 24 de ore, si apoi se strecoara. Se adauga zaharul, se amesteca pana la dizolvarea acestuia.
Ingrediente: – 1/4 kg zmeura (sau afine, capsuni, coacaze), – sucul de la 8 portocale (fara pulpa). Preparare: Se zdrobeste bine zmeura pana devine un amestec lichid si se congeleaza in forme pentru gheata. Cand se serveste se pune in pahare sucul de portocale, iar peste el se toarna cuburile de suc de zmeura inghetat.
Ingrediente: – 3 piersici, – 5 portocale, – 5 caise coapte, – 2 linguri extract de migdale Preparare: Se paseaza toate ingredientele, se amesteca si se serveste rece!
Ingrediente: – un pepene, – 100 g zmeura, – 4 caise, – 4 linguri de branza dulce batuta Preparare: Se taie pepenele si se scobeste miezul, se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece pe sub jet de apa, se spala caisele, se curata de coaja si se indeparteaza samburii. Se adauga branza si se
Ingrediente: – 300-400 g zmeura, – 1/4 kg zahar, – 1/2 litru apa, – 1 litru sifon. Preparare: Se prepara un sirop din apa si zahar care se fierbe 2-3 minute, apoi se lasa la racit. Se zdrobeste zmeura, se adauga siropul si se lasa acoperit 2-3 ore. Inainte de a fi servit se strecoara
Ingrediente: – miezul de la un pepene verde de marime medie, – 1/2 kg de fragute, – sucul de la o lamaie. Preparare: Se zdrobeste bine amestecul si se pune apoi la rece. Se serveste dupa o ora.
Ingrediente: – 3 mere, – 1/2 ananas , – 200 g de capsuni Preparare: Se trec toate fructele prin storcator, se amesteca bine si se serveste proaspat. Doza de energie contine: vitaminele A, C, B1, D, magneziu, potasiu.
O prietena are un baietel de 3 ani si are mainile, picioarele galbene ca ceara, parca nu are sange in el deloc, iar in jurul ochilor, gurii si nasucului tot galben e. E normal asa ceva? Ea a spus ca a fost la doctor si a spus ca e de la suc si nu are nimic. E posibil ca un copil sa nu aiba nimic din moment ce el arata de parca ar fi de ceara?