Ai avut 9 luni la dispoziție, l-ai simțit în burtica ta și l-ai așteptat cu nerăbdare. Ai citit cărți întergi de parenting, ai navigat pe internet în căutare de răspunsuri, dar când te-ai trezit cu un suflețel mic acasă, ai senzația că nu mai știi nimic, la fel ca în preajma unui examen important. Ce
Durerile de urechi la copii sunt provocate de o schimbare de presiune sau o acumulare de lichid la nivelul urechii mijlocii a copilului. Urechea mijlocie este drenată, în mod normal, prin intermediul unui canal îngust, cunoscut sub numele de trompa lui Eustachio. În timpul unei răceli sau a unei infecții acest conduct se inflamează și
Copiii reprezintă populația cu cel mai mare risc de a dezvolta afectiuni pneumococice, în special în primii 2 ani de viață. După naștere, nivelul anticorpilor materni scade, iar capacitatea celor mici să poată dezvolta un raspuns imun protector este redusă. Dacă un copil mai mic de 2 ani face o boală pneumococică, el nu va
Netratată sau tratată prea târziu, otita poate duce la slăbirea auzului sau la pierderea acestuia. Specialiștii estimează că cei mai mulți dintre copii vor avea cel puțin o infecție otică înainte de a împlini vârsta de 3 ani. De ce episoadele de otită sunt atât de dese la copii? Pentru că la ei așa-numitele
Ai intrat în clubul mămicilor, ai un bebeluș sănătos, frumos, dar care, de câteva zile, plânge încontinuu și nu-i poti intra nicicum în voie, deși ai încercat toate trucurile pe care le știai? Of, micuțul, de-ar putea vorbi, ți-ar spune că are, probabil, colici… Colicile se caracterizează printr-o stare de iritabilitate, agitație sau plâns, care
Cel puțin o dată pe an ne prezentăm la pediatru sau specialistul ORL suspectând o otită. Iritabilitatea crescută, faptul că cel mic se trage de urechi, că plânge când mănâncă și se trezește frecvent din somn ar trebui să fie semnale de alarmă pentru părinți. Durerea de urechi este provocată de o schimbare de
Ai avut la dispozitie noua luni ca sa te inforÂmezi, sa citesti tot ce-ti cade in mana si sa intri pe toate forumurile despre copii. Si totusi, cat de multe stii despre bebelusul tau?
Otita este o inflamatie a mucoasei din urechea medie, care poate evolua de la o simpla congestie pana la supuratie. Netratata la timp si in mod corect, otita poate afecta definitiv auzul.
Astazi, un sfert din populatia tarii noastre sufera de diferite afectiuni pulmonare, cauzate de deteriorarea aerului pe care il respiram.
Copiii mici sunt ca un magnet pentru raceli - pana la varsta de trei ani, ei trec prin sase pana la opt episoade de raceala.
Auzul se poate pierde in orice moment din viata: in copilarie, adolescenta sau mai tarziu. Cand victimele sunt copiii, depistarea timpurie inseamna si sanse mai mari de recuperare.
Cei mai multi dintre noi am avut, macar o data in viata, o problema cu urechile. Afla din radurile de mai jos de ce ne dor si cum avem grija de urechile copiilor nostri.
Am o fetita de 5 luni si la 2 luni a facut otita medie bileterala. Am tratat-o atunci, apoi la 4 luni dupa, a facut din nou. Medicul a zis ca este de la nasuc infundat, dar eu ii curat nasucul de cate ori este nevoie. Ce pot sa mai fac sa nu mai faca otita? Va multumesc.
Asa am reusit noi sa scapam de otita: am pus sare grunjoasa in doi ciorapei, i-am legat cu elastic din acela pentru borcane si i-am incalzit putin pe calorifer.
Daca ai un bebelus, mai devreme sau mai tarziu vei ajunge in cabinetul unui specialist ORL care-i va pune micutului tau diagnosticul otita.
Cand un copil este maricel, poate sa-ti spuna ca il doare urechea. Un bebelus insa n-o poate face.