Ficatul este un aliment esențial în nutriție. Este o sursă excelentă de fier, vitamina A, vitamina C, vitamina D, vitamina B12, zinc și seleniu și poate fi introdus în alimentația bebelușului începând cu vârsta de 8-10 luni. Se pare că cel mai important nutrient din ficat este vitamina A. Aceasta contribuie la dezvoltarea optimă a
Catre finalul sarcinii, unele femei au parte de un simptom ce creaza discomfort puternic, mancarimea, si poate fi semnul unei boli mai grave, ce afecteaza sanatatea fatului: colestaza de sarcina. Colestaza de sarcina este o afectiune specifica sarcinii, in care secretia obisnuita de bila e afectata de hormonii de sarcina. Colestaza apare mai frecvent in
Pentru orice părinte, diagnosticul de ciroză pus copilului este șocant. În mod popular, noi asociem această boală cu abuzul de alcool. Și totuși, sute de copii sunt diagnosticați anual cu ciroză hepatică. În timp ce la adulți ciroza este adeseori asociată consumului de alcool, la copii ea este cauzată de disfuncții ale tractului biliar. Consumul
Total Cleanse Liver de la Secom are cea mai complexa formula de pe piata, in concentratii optime de ingrediente active: Silimarina, in cea mai mare concentratie de pe piata, Papadie, Schizandra, N-Acetil-Cisteina si L-Glutation.
Dupa o lunga perioada de post, mesele din zilele de sarbatoare pot crea adevarate cosmaruri celor cu probleme digestive. Pentru a ne bucura din plin de sarbatorile pascale, Doppelherz® aktiv ne vine in ajutor cu Hepabil, special creat pentru a mentine la parametri optimi functiile digestiva, renala si hepatica.
David este cel de-al doilea copil in familia noastra la o diferenta de 14 ani de sora lui. Este nascut pe 28 decembrie 2005 si am avut emotii unde vom petrece Craciunul si Anul Nou, dar pana la urma am facut Revelionul in maternitate.
Ingrediente: 8 feliute de bacon taiate in bucati 125 grame de ficatei de pui, curatati si taiati bucatele 6 mici (sau carnaciori) taiat in bucati sare si piper dupa gust patrunjel tocat pentru decor feliute de lamaie 1 lingura mustar 3 linguri mari de unt 2 catei de usturoi, zdrobiti bine 1 lingura de rozmarin,
Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov, 1 patrujel radacina, 1 ficatel de pui (fript), piept de pui (facut pe gratar sau pe o tablita la aragaz), 2-3 linguri lapte, 1 lingurita branza de vaci proaspata, 1 cubulet de unt, sare. Preparare: Fierbeti radacinoasele adaugati untul si un praf de sare. Le pasati, apoi adaugati branzica, pieptul
Ingrediente: 300 g ficat de pasare, 200 g paste, 1 lingura unt, 100 ml apa, 4 rosii mici, sare Preparare: Intr-o craticioara se inabusa ficatul impreuna cu apa si uleiul. Separat se fierb pastele cu sare si jumatate lingurita de unt. Se unge un vas termorezistent cu untul ramas si se pune alternativ un strat
Ingrediente: – o punga de ficatei proaspeti – 2 oua – o lingurita de unt – sare. Preparare: Se fierbe ficatul in apa cu sare si separat cele doua oua. Se pune ficatul fiert in robot impreuna cu galbenusurile de la oua si cu untul. Se mixeaza bine, pana devin o o pasta omogena. Se
Ingrediente: – 3-4 ficatei de pui, – o ceapa mica, – un morcov mic, – un ou (intreg sau doar galbenusul), – 50 ml lapte, – o lingura faina, – sare. Preparare: Se taie ceapa marunt iar morcovul se da prin razatoare si se dau impreuna cu ficatul prin masina de tocat (sau chiar la
Ingrediente: 5 rosii, 1/2 kg ficat de pui, 1 ceapa, 1 ou, sare, cascaval ras, 1 lingura ulei porumb, 1/2 cana apa. Preparare: Se aleg rosii mari, coapte si tari. Se spala si se taie in doua pe lungime. Se scobeste miezul si se da deoparte intr-un alt vas. Ficatelul se spala si se pune
Ingrediente: – 100 g carne pui – 1-2 ficatei pui – 2 felii franzela inmuiate in apa si scurse bine – 1 ou – smantana Preparare: Carnea, ficatul si painea se dau prin masina de carne, se adauga oul si smantana. Se pun intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina sau gris si
Ingrediente: – 150 g orez, – curry , – piper alb, – 450 g ficat de pui , – 40 g ceapa, – 500 g smantana marar, – busuioc verde, – sare, – piper ulei Preparare: 1. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga 1 lingurita de