Nutriționiștii și medicii generaliști anunță un trend de creștere a intoleranței la gluten, termen general ce numește proteinele care se găsesc în grâu, secară, orz, ovăz. Forumurile de pe internet abundă de mărturii care acuză glutenul pentru deficiențele de atenție, problemele școlare, tulburările de comportament, depresiile…Mâncarea ne schimbă cu adevărat emoțiile? De douazeci de ani,
Să intri în contact cu copilul, încă de când acesta este în burtică, este o dorință importantă pentru mulți dintre viitorii părinți. Haptonomia, termenul sub care este cunoscută această știință a interacționării cu tine însăți și cu ceilalți prin sentimente și atingeri, nu este foarte cunoscută, mai ales în România. Cuvântul provine din grecescul hapsis,
Prima rostogolire, primii dințișori, primii pași – acestea sunt momente-reper în dezvoltarea fizică a bebelușului, pe care le considerăm extrem de importante. Dar experții spun că dezvoltarea emoțională a bebelușului este chiar mai importantă în primul an de viață. În primul an din viață, bebelușul tău trece prin 5 mari perioade de dezvoltare
Sambata 23 martie, planeta Mercur a intrat in miscare aparent retrograda, care se manifesta pana la data de 19 martie (si gradul 5.36 Pesti).
90% dintre parinti lauda si sustin actiunile pozitive ale copilului, cel mai frecvent in mod verbal, dar si fizic, prin mici gesturi de simpatie, arata un studiu realizat de UNICEF.
"Controleaza-ti emotiile, ori ele te vor controla pe tine". Desigur, in acest caz, a controla nu inseamna a le inabusi, ci a le exprima eficient, corect. Iar acest lucru se invata...
Diana este la grupa pregatitoare, la aceeasi gradinita de cand avea 4 ani, are aceeasi educatoare, aceiasi colegi, nu s-a schimbat mare lucru acolo, si nici acasa.
Uneori copiii sau adolescentii pot sa fie foarte cruzi, vorbind despre lucruri care mai apoi, ca adulti, li se vor parea deplasate si gratuit rautacioase.
Suprasolicitarea, schimbarile majore in familie, agresiunea altora asupra lui, dificultatile de invatare, programele tv, video cu continut violent – acestea sunt potentialele motive pentru care un copil poate deveni agresiv.
Baiatul meu, Eric, va face pe 4 octombrie 4 ani. Acum e primul an de gradi, l-am inscris la program scurt, ne-a fost teama sa-l inscriem din prima la program normal, el fiind si mai sensibil, avand probleme de sanatate din nastere.
Eu am cautat bone peste tot, dar nici o doamna sau domnisoara din cele prezente la interviuri nu mi s-au parut potrivite pentru cei doi baietei ai mei.
Eu una am emotii foarte mari pentru baietelul meu, Lucian, care in toamna incepe scoala si este foarte incantat.
Va scriu aceste randuri dintr-o dubla ipostaza: mamica a unei fetite de 3 ani si "doamna” (educatoare).
Sunt invatatoare, am avut mereu in jurul meu copii si deseori imi puneam intrebarea cum e atunci cand ai propriul tau copil, cat de mult il poti iubi si ce ar insemna asta pentru mine, daca pe acestia pe care ii aveam in jurul meu cateva ore ii iubeam atat de mult?
A fost odata ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti, o fetita care credea cu ardoare in Mos Craciun si in existenta lui, indiferent de ce ar fi zis altii. Cu timpul fetita a crescut, a devenit femeie si s-a casatorit cu printul visurilor ei.
Buna tuturor!!! Sunt Tony R. si vreau sa va spun ca in primul meu an, aproape de fiecare data cand mergeam la bilant (in fiecare luna), cand d-na doctor imi desfacea pampersul sa vada cum e cu decalotarea (mamicile de baietei stiu despre ce e vorba), eu aveam emotii si ma trecea pipi...asa ca...pe unde se nimerea...dar de obicei pe mana sau pe halatul doctoritei...
Ceea ce va scriu aici nu este o poveste in adevaratul sens al cuvantului. Ci mai degraba o incercare de a exprima prin cuvinte, sarace de altfel, ceea ce am simtit si simt si acum de cand pe testul de sarcina au aparut doua liniute roz.
Mi-aduc aminte si acum prima data cand am vazut-o pe mama plangand . Aveam 5 ani si eram un ghindoc de copil.
Emotiile si grijile prin care treci in timpul sarcinii iti pot influenta evolutia acesteia. Asadar, incearca sa nu te stresezi, nici la serviciu, nici acasa. Aminteste-ti tot timpul ca acum nu tu esti cea mai importanta, ci copilul pe care-l porti in pantece!
Control – acceptare – pastreaza-ti resursele pentru situatii care sunt in puterea ta: schimbarea gandurilor, sentimentelor etc., pentru a fi eficienta. Accepta ceea ce nu poti schimba! Anxietate – incredere – un nivel ridicat al anxietatii scade sansele de a simti emotiile pozitive. Este suficient sa fii vigilenta si sa acorzi incredere. Vinovatie – responsabilitate