Ingrediente: – 85 g miez de paine neagra – 800 g carne tocata de vita – 1 ou – 1 lingura de ketchup – 2 lingurite de sos Worcestershire cimbru – oregano, piper, sare, ulei dovlecei Preparare: 1. Miezul de paine se inmoaie in apa rece si apoi se stoarce. Se amesteca cu carnea tocata,
Ingrediente: 2 cani de faina 200 g margarina 150 g zahar 200 g caise 100 g gem de caise 1-2 linguri de pesmet 150 ml apa rece zahar vanilat, zahar pudra Preparare: 1. Se pregateste aluatul din faina, margarina, 100 g zahar si apa. Framanta-l bine si da-l la rece 30 minute, acoperit cu o
Ingrediente: – 60 g cuburi de soia – 250 ml supa de pui – 450 g carne de pui – 400 g cartofi – 2 cepe – 1 gulie – 1 morcov – 1 lingura de boia dulce – 6 linguri de ketchup ulei – cimbru, sare, piper Preparare: 1. Se portioneaza carnea de pui
Ingrediente: – 250 g spanac – 20 g unt – 2 linguri de faina – 1 l supa de legume – 1 lingura de condiment universal – 200 ml smantana – 2 oua sare – piper Preparare: 1. Infierbanta untul intr-o craticioara si, cand este topit, adauga faina. Amesteca bine, ca sa nu se formeze
Ingrediente: – 250 g ciuperci proaspete – 1 broccoli – 150 g varza de Bruxelles – 1 legatura de ridichi – 1 conopida murata – 2 cepe rosii – 200 g pastrama – 1 morcov – sare – piper ulei de masline, – otet Preparare: 1. Conopida se desface in buchetele si se lasa la
Ingrediente: – paine – ceapa rosie – ulei de masline – castraveti – sunca cascaval – rosii – condimente Preparare: Painea se taie felii, se unge cu ulei de masline si, optional, cu usturoi. Rosiile se curata de coaja si se taie marunt si apoi se pun pe felia de paine. Se adauga si o
Ingrediente: – 250 g margarina – 250 g faina – 250 g branza de vaci – sare – ulei de masline – cascaval – bacon – ardei gras – cabanos – masline – sunca Preparare: Se amesteca 250 g margarina cu 250 g branza de vaci. Cand amestecul este omogen, se adauga, in ploaie, 250
Ingrediente: – pachet de paste – 1 ceapa potrivita – 4 rosii intregi – 200 ml suc de rosii (din cutie) – 200 g cascaval – busuioc (de preferat proaspat) – ulei de masline – un catel de usturoi – 1 lingurita de zahar Preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de
Ingrediente: pachet de tortellini 200 g salam uscat 200 g sunca 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde sare, ulei Preparare: Tortellini sunt foarte indicate pentru aceste frigarui, dar trebuie fierte mai inainte in apa putin sarata, in care ai adaugat si o lingura de ulei. Cand s-au fiert, se scot si se
Ingrediente: – cartofi – salata rucola – macrou marinat – ceapa rosie – mustar ulei de masline Preparare: Cartofii se fierb in coaja si apoi se curata si se feliaza (nu foarte fin). Ceapa rosie se curata de coaja si se taie rondele subtiri. Se amesteca toti cartofii cu frunzele de rucola, bucatile de peste
Ingrediente: – oua – mustar – unt – pateu de gasca – unt suc de lamiae – castraveti murati Preparare: Ouale se fierb tari si, dupa ce s-au racit, se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scoate galbenusul, cu grija, pentru a nu rupe albusul. Galbenusurile se strivesc cu furculita si apoi
Ingrediente: – morcov – rosii cherry – batoane de surimi (carne de crab) – ceapa – salata – fasole verde – varza de Bruxelles – marar – ulei de masline – otet balsamic Preparare: Legumele se spala bine, se curata si apoi se taie feliute (mai putin rosiile cherry). Morcovii se curata si se fierb.
Ingrediente: 350 g capsuni 500 ml lapte 250 g zahar pudra 1 lingura lichior crema de fructe 1 plic de gelatina 200 g iaurt l zahar vanilat Preparare: Capsunile se presara cu 100 g zahar pudra si se stropesc cu lichior. Se fierbe laptele in care s-a adaugat zahar vanilat. Din galbenusuri si 150 g
Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 1 cana gem de macese (sau alt gem acrisor) 400 g fructe proaspete 1 si 1/2 plic de gelatina Preparare: Blatul gata preparat se unge cu gem de macese sau alt gem picant si acrisor. Fructele spalate si taiate cubulete se pun peste patul de gem. Blatul cu
Ingrediente: 400 g frisca 400 g smantana 400 g iaurt 3 linguri de zahar 20 g zahar vanilat 600 g piscoturi 500 g capsuni Preparare: 200 g de frisca se amesteca impreuna cu smantana si iaurtul. Se adauga 3 linguri de zahar si se amesteca pana cand se obtine o crema omogena. Se ia o
Ingrediente: 400 g iaurt gras 3 linguri de miere 1 lamaie 2 kiwi 2 piersici 1 banana 150 g ciocolata 1 lamaie Preparare: Lamaia se spala si se da pe razatoare. Coaja se amesteca intr-un blender cu iaurtul si mierea. Fructele se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete. Bucatelele de fructe
Ingrediente: – 500 ml vin rosu – 500 ml sirop de visine – 250 ml vodca, aroma de lamaie – 1 sticluta de esenta de migdale – zahar dupa gust Preparare: Se pun toate ingredientele intr-un shaker si se agita bine bauturile. Se poate adauga suc de lamaie si zahar dupa preferinte. Siropul de visine
Ingrediente: 2 foi de gelatina 100 ml lapte 150 g fructe de padure 1 lingura de zahar 1 lingura suc de lamaie 200 g smantana 220 ml frisca Preparare: Se inmoaie 2 foi de gelatina in apa rece. Cand s-au inmuiat, se scot, se storc bine si se amesteca intr-un blender cu 100 ml lapte
Ingrediente: fructe proaspete 2 linguri de suc de lamaie 4 linguri de zahar menta proaspata 20 ml lichior de fructe nectar de fructe Preparare: Fructele se spala si se taie in felii potrivit de mari. Se asaza in bolul de salata in straturi. Intre straturi se presara zahar si se stropeste cu lichior de fructe.
Ingrediente: 2 oua si 4 galbenusuri 125 g zahar pudra 150 ml frisca lichida 2 lamai 300 g cirese Pentru aluat: 175 g faina 100 g unt 1 galbenus 2 linguri de apa Preparare: 1. Amesteca faina cu untul pana cand arata ca pesmetul. Adauga galbenusul diluat cu 2 linguri de apa si formeaza un