Desi calculatoarele sunt foarte utile si de mare ajutor in foarte multe situatii, insa timpul pierdut in fata lor devine o problema mare. Tot mai multi copii petrec mult timp in fata calculatorului, spre disperarea parintilor. Uite cum iti scapi copilul de dependenta de calculator: Simptomele dependentei de calculator la copii Dependenta de calculator la
Chiar dacă i-ai cumpărat calculator, nu-l lăsa să fie acaparat de el. Acesta trebuie folosit şi pentru şcoală, nu doar pentru jocuri. Prietenul cel mai bun al copilului tău este… calculatorul. Stă ţintuit în faţa ecranului şi nu vrea să ştie de nimic altceva. Este cazul să iei măsuri înainte să devină dependent de lumea
Calculatorul a devenit un prieten apropiat pentru copilul tău şi petrece din ce în ce mai mult timp în faţa lui. Ai putea să te bucuri că cel mic învaţă ceva şi nu este afară, unde îl pot pândi atâtea pericole, dar, chiar dacă ştii prea bine unde se află, habar nu ai ce face
Traim intr-o epoca a progresului tehnologic, in care calculatorul a devenit pentru noi o prezenta cotidiana. Nici nu este de mirare ca si copiii nostri sunt atat de atrasi de el.
Copiii din ziua de azi invata foarÂte repede si usor sa foloÂseasca telecomanda si jocurile pe calculator. Oare de carti au mai auzit?
Copilul descopera computerul si i se deschid portile catre o lume fascinanta, plina de inedit, de informatii interesante, de distractii... Nu-i interzice sa se joace, dar supravegheaza-l.
Lumea copiilor nostri este foarte departe de cea in care am copilarit noi. De multe ori auzim ca, astazi, copiii nu vor sa mai invete, nu pot fi atenti in clasa si nu au rabdare sa citeasca. Dar oare stim cum sa le captam atentia?
Pus in fata calculatorului de foarte mic, Alexandru (acum are 5 ani) s-a deprins repede cu utilizarea calculatorului. A devenit ocupatia lui numarul 1 in scurt timp, numai ca a devenit o problema timpul alocat acestei ocupatii.
Ma pregatisem sa scriu un articol bine documentat, plin de date, relevante, de altfel. Am ales in schimb sa va spun ceva, de la parinte la parinte. Si sa va cer cumva un sfat.
De ce desenele par, mai nou, atat de... “diferite“? Si cine sunt, astazi, eroii copiilor?
Povestioara mea nu are legatura cu olita, cu legumele, cu ora de culcare sau cu alte chestiuni pe care mamicile si copilasii le au de rezolvat zilnic.
Copiii se dau in vant dupa jocurile pe calculator, spre disperarea parintilor. Totusi, calculatorul nu are numai aspecte rele.
Generatiile care in prezent schimba primele scutece, sau care isi duc zilnic copilul spre gradinita nu au crescut cu un calculator lipit de birou.
Din vremea copilariei noastre, cu foarte mare drag ne aducem aminte de sintagma "copii cu cheia de gat”, pentru ca si noi am fost unii dintre ei. Ia sa vedem daca tipologia s-a pastrat si astazi.