Vara aceasta, menţine-te în formă cu ajutorul caiselor şi piersicilor! Dulci şi aromate, aceste fructe de sezon bogate în vitamine şi minerale te vor ajuta să dai rapid jos surplusul de kilograme. Deşi fac parte din categoria fructelor dulci, caisele şi piersicile fac adevărate minuni în curele de slăbire. Acestea au proprietăţi diuretice şi depurative,
Ingrediente pentru două porţii: • 5 caise coapte • 2 linguri mari de cremă de brânză • un vârf de cuţit praf de vanilie Mod de preparare: Spălaţi caisele, scoteţi-le sâmburii şi tăiaţi-le în bucăţele, apoi puneţi-le pe foc, la bain-marie, timp de 10 minute. După ce s-au muiat, lăsaţi-le să se răcească. Puneţi
Pentru acest smoothie plin de vitamine şi fibre, este recomandat să fierbeţi banana până când bebe mai creşte şi o poate digera mai uşor crudă. Ingrediente: • 4 caise coapte • 1 banană • 1 portocală Mod de preparare: Stoarceţi portocala şi păstraţi sucul deoparte. Decojiţi banana, tăiaţi-o în bucăţele şi puneţi-o într-un vas.
Ingrediente: • 150 ml lapte • 2 linguri frişcă • 1 linguriţă miere • 1 linguriţă apă de flori de portocal • 1 ou • 3-4 caise coapte Mod de preparare: Spălaţi caisele, scoteţi-le sâmburii şi tăiaţi-le în bucăţele, apoi fierbeţi-le la abur timp de aproximativ 10 minute. Mixaţi caisele, apoi lăsaţi toppingul să
Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja Sare 3 galbenusuri Faina 800 g caise Zahar cubic 150 g unt 100 g pesmet Smantana Zahar pudra Preparare: Se curata cartofii de coaja si se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, galbenusuri si faina Se curata caisele de coaja si
Ingrediente: 1 kg caise, 7 oua, 14 linguri de zahar, 7 linguri ulei, 14 linguri faina, praf de copt Preparare: Caisele se spala si se desfac in doua, indepartand samburii. Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand
Ingrediente: 250 g caise foarte bine coapte, 7 linguri stafide, 3 linguri miere, 150 g branza dulce de vaci, 100 g smantana degresata Preparare: Se inmoaie stafidele in apa calda, se curata caisele de coaja si samburi si se paseza. Se amesteca piureul obtinut cu branza de vaci in care s-au adaugat cele 3 linguri
Olympia iti ofera tie si familiei tale Gemurile Olympia, deserturi pline de culoare si savoare, cu cel mai ridicat continut de fruct (45%). Gemurile si dulceturile Olympia completeaza gama produselor din fructe conservate romanesti, dezvoltate dupa retete atent selectionate, cu gustul bun al gemurilor si dulceturilor de casa. Gama gemurilor Olympia cuprinde 4 sortimente: Gem
Ingrediente: 4 kg caise 1 kg zahar 2 pahare apa Preparare: Se aleg caise coapte, sanatoase, se curata de codite, se spala si se lasa sa se scurga apa, dupa care se scot samburii. Jumatatile de caise se pun intr-un vas emailat, se adauga apa si se lasa sa dea un clocot 8-10 min., dupa
Ingrediente: Aluat: 250 g faina 125 g unt 1/2 lingurita sare 100 ml apa rece Umplutura : 750 g caise 100 g zahar pesmet sau alune macinate Crema: 2-3 buc oua 2-3 linguri zahar 150 ml smantana dulce sau 100 ml lapte 1 plic budinca vanilie sau amidon Preparare: Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Amesteca
Ingrediente: 150 g caise uscate; 2 mere decojite si fara miez; apa Preparare: Pune caisele intr-o cratita si acopera-le cu apa. Se fierb la foc mic timp de 15 minute. Adauga apa daca amestecul seaca. Adauga marul taiat bucatele. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Ia amestecul de pe foc si acopera-l
Ingrediente: 6 oua, zahar pudra 250 g, caise 500 g, faina 75 g, unt 25 g Preparare: Galbenusurile se amesteca cu 150 g zahar, pana ce zaharul se dizolva. Se adauga caisele trecute prin sita. Albusurile se bat bine, se amesteca cu restul de zahar si se bat in continuare, pana ce albusurile se intaresc.
Ingrediente: 180 g faina, 180 g amidon, 300 g zahar, 6 oua, 300 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 100 g lamaie, 1 kg caise Preparare: Se amesteca untul cu 200 g zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, praful de copt
Te-ai plictisit sa mananci numai banane si mere? Din fericire, acum ai alternativa: fructele de vara. Caise, piersici, pepene, cirese.
Ingrediente: Pentru 4 portii : – 600 g caise, – 1 pachet aluat de foitaj, – 150 g zahar pudra, – 50 g unt, – 2 crengute de rozmarin, – 1 lingurita ulei Preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade. Desfaceti putin caisele si scoateti samburii cu grija, in asa fel incat fructele sa ramana intregi.
Ingrediente: – 2 kg caise mici – 7 cuisoare – 300 ml otet din vin – 250 ml miere – 1 lingura de boabe de piper Preparare: Pune toate ingredientele (in afara de caise) intr-un vas si fierbe-le timp de 5 minute. Adauga si caisele si mai fierbe inca 5 minute. Umple borcanele cu caise
Ingrediente: – 2 cani de faina – 2 si 1/2 lingurite praf de copt – 2 linguri zahar – 3/4 lingurita de sare – 1/2 cana de caise taiate – 1/2 cana ulei – 1 ou batut spuma – 3/4 cana lapte Preparare: Amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea cu uleiul si caisele.
Ingrediente: – 2 si 3/4 cani de faina – 1/4 lingurita de sare – 2 lingurite de praf de copt – 1/2 lingurite de sare – 1 si 3/4 cana de zahar – 3 oua – 1/2 cana de suc de caise – 1/2 cana apa – 1/3 cana de caise decojite – 1 lingurita
Ingrediente: – o jumatate de kilogram de caise decojite – 2 cani de suc de struguri albi (se poate inlocui cu apa) Preparare: Fierbe sucul de struguri sau apa impreuna cu fructele timp de 15 minute. Scoate fructele si paseaza-le. Pentru a subtia compozitia obtinuta, adauga sucul sau apa fierta pana capata consistenta pe care
Ingrediente: 2 cani de faina 200 g margarina 150 g zahar 200 g caise 100 g gem de caise 1-2 linguri de pesmet 150 ml apa rece zahar vanilat, zahar pudra Preparare: 1. Se pregateste aluatul din faina, margarina, 100 g zahar si apa. Framanta-l bine si da-l la rece 30 minute, acoperit cu o