Puțin cunoscut în occident, borșul este folosit în multe zone din țară ca medicament. Cu borș se tratează bronșitele, sinuzitele și astmul. Mai mult, borșul era remediul folosit la țară în cazul bolnavilor de tbc, dar și pentru tratarea durerile de ficat și bilă. Cura de slăbire cu borș este și ea eficientă. Durează 7
Ingrediente: 700 gr piept de porc cu os 1/2 ardei gras 1 morcov potrivit 2 cepe de marime medie 1 telina mica jumatate cutie rosii in bulion 750 ml bors 1 legatura leustean verde Preparare: Carnea se toaca bucati potrivite si se pune la fiert. Se da intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Cand
Ingrediente: – oase de vaca, – 1 kg carne de vitel, – 500 g ceapa, – 100 g morcovi, – 100 g telina, -100 g ulei, – 50 g rosii, – 300 g orez, – 500 ml bors de putina, – 1 legatura leustean, -1 legatura patrunjel verde, – 1 praf sare. Preparare: Oasele de