O reteta simpla, rapida si extrem de gustoasa, perfecta pentru serile in care nu ai timp sa pregatesti masa insa totusi vrei sa manci sanatos. Iata cum sa prepari cele mai bune chiftele de cartofi cu branza. Ingrediente: 300 g cartofi 2 oua 1 lingura branza rasa Sare Piper 2 linguri faina Ulei Cum
Ingrediente: un pachet aluat foitaj 200 g ardei capia copt ceapa verde usturoi 150 g ciuperci o lingura pesmet patrunjel sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei Preparare: Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Intre timp se spala ceapa verde, se curata verdeata si se toaca marunt. Ciupercile se curata si
Ingrediente: masline negre si verzi ou salam babic gogosari cascaval salata verde Preparare: Pe un plaou se aseaza frunze de salata. Ouale se taie pe jumatate si se formeza un soricel. Maslinele se aseaza in mijlocul feliei de salam. Ornam cu gogosari.
Ingrediente: Pentru aluat: 1 pahar apa, 1 pahar lapte, 1/4 pahar ulei, sare, drojdie, faina cat cuprinde Umplutura de branza: branza telemea sarata data pe razatoare, 2 oua batute, marar Preparare: Pregatim aluatul si il lasam sa se odihneasca 1 ora. Am intins aluatul si am taiat cercuri cu ajutorul unui pahar, in mijloc am
Ingrediente: muschi de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, boia de ardei dulce, 3 linguri mustar iute, 150 g cascaval ras Preparare: Se curata muschiul de pielite si se sterge cu un servet umed, se taie in lungime se bate usor, dandu-i pe cat posibil o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, usturoi, boia
Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 lingura ulei de masline marar verde 2, 3 catei usturoi (optional) 2,3 lingurite de miere (optional) putina sare Preparare: Se fierb bine ficateii de pui, se scurg si se paseaza cu blenderul. Pasta obtinuta se freaca cu uleiul de masline, pana se formeaza o pasta moale. Se adauga
Ingrediente: 2 oua mari 4 albusuri 1/2 cana de piure de conopida (conopida fiarta si pasata) 2 lingurite de parmezan 1/4 ceasca de smantana slaba un praf de sare 1 lingura de unt Preparare: Intr-un bol mare se amesteca ouale, albusurile, smantana, conopida parmezanul si sarea intr-o tigaie de teflon. Se topeste untul apoi se
Ingrediente: o bagheta de paine 250 g sunca de Praga sau orice alt mezel 250 g cascaval jumatate ardei rosu jumatate ardei galben masline negre fara samburi smantana Preparare: Se taie sunca, cascavalul, ardeiul si maslinele cubulete mici. Bagheta se taie pe o singura parte pe lungime si se scoate miezul de paine, apoi se
Ingrediente: 5 rosii o cutie ciuperci 6-7 linguri maioneza 2 catei de usturoi 1 castravete murat sare, piper Preparare: Rosiile se spala si se scobesc de miez. Ciupercile se amesteca cu maioneza, castravetele murat taiat marunt si usturoiul. Se condimenteaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple fiecare rosie. Se fac si tortitele, tot din
Ingrediente: 3 oua, 1 lingura de faina, cateva linguri de branza de vaca faramitata, un cartof mic fiert, cateva felii de salam, sare. Preparare: Se bat separat albusurile spuma si se amesteca cu lingura de faina si branzica. Galbenusurile se amesteca usor cu cartoful zdrobit bucatele mai mari si un praf de sare. Se aseaza
Ingrediente: 500 g branza de vaci, 2 catei usturoi, 250g cascaval, 250 g maioneza, sare. Preparare: Treci prin sita branza de vaci, iar cascavalul il dai pe razatoarea mai fina. Amesteci o lingura de cascaval ras cu branza de vaci, usturoiul pisat,sare dupa gust si maioneza pana se formeaza o pasta .Cu mana formezi bulgarasi
Ingrediente: 2 avocado mari, curatati de coaja (sau 3-4 mai mici) 4 linguri suc de lamaie 4 linguri iaurt sau smantana 1 salata verde, proaspata 800 gr boabe de naut fierte 4 -5 rosii, taiate felii 2 cepe mari, fin taiate 8 oua, fierte 500 gr creveti, fierti si curatati delikat de legume patrunjel sau
Ingrediente: Pentru foi: 4 oua, 4 linguri ulei, 3 linguri de smantana, 10 linguri de faina, sare Pentru umplutura I: 500 g branza de vaci dulce, 100 g unt sau margarina, 2 linguri smantana, marar, ceapa verde sare, dupa gust Pentru umplutura II: 500 g sunca presata sau parizer (date prin masina de tocat sau
Ingrediente: pachet de tortellini 200 g salam uscat 200 g sunca 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde sare, ulei Preparare: Tortellini sunt foarte indicate pentru aceste frigarui, dar trebuie fierte mai inainte in apa putin sarata, in care ai adaugat si o lingura de ulei. Cand s-au fiert, se scot si se