Ingrediente: aluat frantuzesc 100 grame de zahar 100 grame de unt un praf de sare scortisoara zahar esenta de rom miez de nuca ou Preparare: Se curata merele de coaja si se scot cotoarele. In locul scobit se pune putin zahar, o bucatica de unt, miez de nuca maruntit, cate un strop de esenta
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 1/2 cub drojdie, sare, 2 linguri ulei, zahar, apa calda Pentru compozitie: sos de rosii, cascaval, rondele de ceapa, ardei gras, porumb, masline fara samburi, ciuperci, broccoli Preparare: Peste pliculetul de drojdie se pune o jumatate de lingurita de zahar, un pic de apa calda si un pic de
Ingrediente: 1 ceasca lapte 1/2 ceasca unt (taiat in bucatele) 1/2 ceasca apa calda 3/4 ceasca zahar 2 pliculete drojdie 5-6 cesti faina 1 lingura scortisoara macinata 1 lingurita sare 5 oua bucati de jeleu aparat pentru ornat Preparare: Pune bucatile de unt intr-o cratita si topeste-l la foc mic,apoi adauga si laptele. Indeparteaza cratita
Ingrediente: 600 gr carnati de bere 1 pachet mare de aluat din comert Preparare: Se ia cate o foaie de aluat si se taie pe lung, in mod egal. Apoi fiecare fasie rezultata, se taie la randul ei in patratele cat sa acopere carnaciorul. Se ia cate un patratel de aluat si se pune
Ingrediente: 250 gr margarina 50 gr cascaval 1 lingurita ulei de masline 250 gr faina 1 lingurita otet 5 linguri apa minerala 1/2 ingurita sare 1 ou pentru uns Preparare: Faina se pune intr-un castron si se adauga margarina taiata in bucatele si se amesteca cu furculita. Apoi se adauga cascavalul ras, uleiul, otetul, sarea
Ingrediente: fileuri de ton (sau somon) intregi o legatura marar spanac congelat intreg 1 ou sare, piper, coaja de lamaie rasa. Pentru aluat: 200 g faina 2 oua 100 ml apa minerala 1 praf de copt o lingura zeama de lamaie Preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat pana se obtine o compozitie moale. Aceasta
Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua o legatura ceapa verde cu fir subtire, pentru aluat 1kg faina 4 oua 300 ml lapte 50 ml ulei 50 g drojdie sare Pentru umplutura: 1 kg varza dulce 200 g ceapa ulei sare piper Preparare: Intr-un vas se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, se adauga