Dacă ai făcut prea multă maioneză pentru salata de boeuf, nu o arunca! Ea poate fi folosită ca mască de față sau ca tratament pentru păr și unghii. Uite ce minuni face maioneza pentru frumusețea ta! Gălbenușul de ou conține o mulțime de vitamine și minerale importante pentru sănătatea și frumusețea pielii. În gălbenușul de
Odată cu începerea grădinițelor și școlilor s-au înmulțit cazurile de infestare cu păduchi. Deși nu este o afecțiune care pune în pericol viața copilului, infestarea cu păduchi sau pediculoza afectează serios copilul și familia, și prin implicațiile la nivel social (copilul este respins de către colegi), dar și din cauza faptului că scapi foarte greu
Ingrediente: 1 mar 100 g carne fiarta, de pui sau vita 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica maioneza 1 cartof Preparare: Clasica salata de boeuf poate capata un gust deosebit daca renuntam la acrituri si folosim in schimb un mar. Legumele (morcovul, patrunjelul, telina si cartoful) se fierb, apoi se taie cubulete
Ingrediente: 1 macrou afumat maioneza o ceapa ulei lamaie 100 ml otet Preparare: Macroul se curata de piele si oase si se taie in bucatele mici. Ceapa se taie solzisori, se freaca cu sare si apoi se pune in 100 ml de otet si se lasa 15 min. Se pregateste maioneza din 2 galbenusuri crude
Ingrediente: 5 rosii o cutie ciuperci 6-7 linguri maioneza 2 catei de usturoi 1 castravete murat sare, piper Preparare: Rosiile se spala si se scobesc de miez. Ciupercile se amesteca cu maioneza, castravetele murat taiat marunt si usturoiul. Se condimenteaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple fiecare rosie. Se fac si tortitele, tot din
Ingrediente: 4 teline, 2 morcovi, 1 conopida, 1 fir de praz, 3 oua, ulei, zeama de lamaie. Preparare: Cureti telina si morcovii, le dai pe razatoare. Conopida o toci cat mai marunt. Cureti prazul, ii tai partea verde, apoi il toci si il amesteci cu celelalte legume. Prepari maioneza din 2 galbenusuri crude si unul
Ingrediente: ghebe, ulei de masline, sare, 2 oua pentru maioneza, o ceapa Preparare: Ghebele se spala bine si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se clatesc bine apoi se trec prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se taie marunt ceapa si se caleste usor in
Ingrediente: doua limbi de porc mari, 6-8 castraveciori murati, 3 oua, 200 ml ulei, mustar, sare, piper Preparare: Limba se spala foarte bine si se pune la fiert intr-o oala sub presiune. Dupa ce a fiert se curata de pielite si se taie in cubulete de circa 3-4 mm. Castravetii murati se taie in cubulete
Ingrediente: 3 dovlecei mai tineri, sare, 300 g maioneza, 100 ml smantana, marar, patrunjel Preparare: Dupa ce s-au curatat de coaja, dovleceii se taie in jumatati, pe lungime si li se scoate mijlocul cu semintele. Jumatatile se fierb 15-20 minute in apa clocotita, putin sarata, fara sa se inmoaie prea mult. Se varsa in strecuratoare,