Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel global, aproximativ jumătate din populația adultă suferă de intoleranță alimentară, iar în ultimii ani, această patologie a devenit din ce în ce mai întâlnită și în rândul copiilor. Intoleranța alimentară apare atunci când organismul refuză anumite alimente pentru că nu le poate digera în
Intoleranța alimentară este diferită de alergii. În cazul alergiilor, corpul consideră că un aliment este periculos și creează un răspuns autoimun, eliberând anticorpi, iar simptomele își fac apariția rapid. În caz de intoleranță alimentară, simptomele apar și la 24 de ore după ingerarea alimentulului. Lipsa unor anumite enzime din corpul nostru, implicate în procesul
50% din populatia globului sufera de intoleranta alimentara, conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproape jumatate din populatia globului sufera de intoleranta alimentara.