O mama a trecut prin momente de groaza cand, incercand sa-si trezeasca fetita din somn, a durat mai bine de 20 de minute ca cea mica sa raspunda. Jennifer Abma a postat un mesaj pe Facebook prin care incearca sa avertizeze cat mai multi parinti de un pericol pe care multi nu il realizeaza. Fetita
Odata cu soarele, vremea frumoasa, vacanta, mare, picnic, iesiri la iarba verde sau n parc, parintii se confrunta si cu lucruri neplacute, legate de sanatatea celor mici: afectiunile de sezon.
Soarele ne este prieten, dar poate fi si dusman. Beneficiile expunerii la soare sunt contrabalansate de riscul expunerii prea indelungate si fara protectie la razele calduroase.
O vacanta poate fi costisitoare – hoÂtelul, mesele, costumele de baie, druÂmul. Nu face economii cand este vorba despre a investi in protectia solara.
Experienta ta ca mama este la inceput si te intrebi cum il poti ajuta pe micutul tau sa faca fata caldurilor din vara aceasta?
Este vremea vacantelor la mare sau la munte, sigur este si vremea bronzatului, a statului la soare... Atentie, insa, la insolatii! Cei mici pot resimti mai puternic efectul nociv al razelor solare.
Te duci la mare ca sa te odihnesti. Ai tot dreptul. Dar cat timp tu motai la soare, esti sigura ca micutul tau a ramas alaturi de tine, sa construiasca castele de nisip? – Nu neglija steguletele colorate arborate de catre salvamari. Nu lasa copiii sa se scalde atunci cand e stegulet bleumarin. – Micutii
Daca iesi la primbare prin parc cu copilul, in timpul pranzului, ai grija sa-i pui intotdeauna o palarioara de soare pe cap. Astfel, il vei feri de pericolul insolatiei. Imbraca-l in hainute lejere, de bumbac. De asemenea, nu uita sa-l dai cu crema de protectie solara cu factor mare. Copiii au pielea mai fina si