Chimen, chimion, chimăn sau secărea sunt denimirile sub care găsim condimentul-medicament, folosit pentru proprietățile sale curative, încă din cele mai vechi timpuri. Varietăți de chimen cresc spontan pe pajiștile din zonele de deal, montane și subalpine din România. Uite cum se folosește condimentul. Alăptare Chimenulul îmbunățește secreția lactată și calitatea laptelului matern. Se recomandă
Ingrediente: • 1 salată verde medie • 1 ou • 1 linguriță unt • 1 vârf de cuțit chimen Mod de preparare: Salata se fierbe la abur timp de 3 minute. Apoi se pune într-un blender alături de restul ingredientelor și se mixează câteva minute. Se pune amestecul într-un vas, se acoperă
Ingrediente: 500 g carte tocata de vita 4-5 cartofi (in functie de tava) 2 cepe 4-5 castraveciori in otet 2 oua 2 linguri lapte ( sau lapte batut) sare piper chimen marar Preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii (nu foarte subtiri). Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga