Ingrediente: • 2-3 morcovi (aproximativ 150 g) • 1 portocală • 20 g făină • praf de copt • 100 g migdale • 200 g zahăr • 3 ouă • 100 g iaurt • 60 g unt • 1 vârf de cuțit de sare Mod de preparare: Se curăță morcovii, se taie în bucăți potrivite
Ingrediente: 280 g faina 300g zahar pudra 1 lingura praf de copt 3 /4 lingurita scortisoara macinata 125 ml ulei de nuca sau ulei de masline 2 oua 4 albusuri 175 ml cafea pentru espresso sau alta cafea neagra, la temperatura camerei 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de rom 2 linguri zahar cernut pentru
Ingrediente: Ingrediente: 200 g unt un praf sare 5 oua 200 g zahar pudra un plic zahar vanilat 175 g faina Pentru glazura: â–º4 portocale â–ºcoaja de portocale â–º150 g zahar Preparare: Se freaca untul cu zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se adauga ouale si se amesteca. Apoi, se pune faina cernuta. Se
Ingrediente: 300 g cascaval 6 oua 3 carnati cabanos 2-3 felii de branza topita 50 g sunca slaba 4-5 linguri faina 4 linguri smantana 7-8 masline verzi 2 linguri mazare 1/2 conserva boabe de porumb 1/2 ardei gras rosu 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 lingurite ulei de masline 1/2 plic praf de copt
Ingrediente: 300 g zahar pudra, 300 g faina, 200 g smantana, 100 g unt, 5 oua, 1plic praf de copt, 1 varf lingurita bicarbonat, 1 plic zahar vanilat, coja rasa de lamaie. Preparare: Peste faina cernuta se adauga praful de copt. Separat untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga rand pe rand galbenusurile,
Ingrediente: 8 oua 8 linguri de ulei faina (o cana si jumatate) sau cat cuprinde o jumatate de cana de zahar un pliculet de praf de copt 2-3 pliculete de zahar vanilat cacao stafide sau nuci zahar pudra Preparare: Separi albusul de galbenus. Albusul il bati spuma (cand intorci vasul cu fundul in jos nu
Ingrediente: 4 oua 250 g zahar 1cana faina 2 pliculete vanilie 1 praf de copt 4 linguri ulei 8 linguri apa stafide, dupa preferinta putina sare Preparare: Din zahar se iau 4 linguri, se adauga 4 linguri apa si se fierbe bine pana se topeste zaharul. Se lasa la rece. Se bat albusele cu
Ingrediente: 8 oua, 2 cani zahar, 10 linguri apa, 8 linguri ulei, 2 cani faina, 1 lingura cacao, zahar pudra pentru ornat. Preparare: Se bate albusul spuma tare. Se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul spuma, se bate cu mixerul racorindu-se putin, se adauga uleiul si galbenusurile, apoi faina
Ingrediente: 400 g mere 150g unt 250g zahar 2 oua 250 g faina 1,5 lingurita bicarbonat stins 2 lingurite scortisoara 100g nuci taiate sau stafide. Preparare: Merele curatate le puneti 15 min. la fiert si faceti din ele un sos, bateti untul cu zaharul, adaugati ouale batute, sosul de mere si celelalte ingrediente. Turnati compozitia
Ingrediente: 170 g faina 3 oua 1 iaurt 1 pliculet de praf de copt 5 linguri ulei de masline 4 felii de sunca presata 150 g ciuperci 150 g cascaval ras 150 g pasta de rosii (bulion) cateva masline verzi fara samburi 2 linguri oregano piper Preparare: Se taie sunca cubulete si ciupercile pe jumatate.
Ingrediente: 1 ceasca zahar tos, 2 oua, 1 ceasca untdelemn 1 ceasca lapte,, faina (cat cuprinde), praf de copt, 2 linguri rom sau esenta de rom, zahar vanilat, coaja de lamiie, 2 linguri cacao Preparare: Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu telul timp de 5 minute. Continuand sa
Ingrediente: – 5 oua – 250 g unt topit – 250 g ciocolata de menaj – 225 g zahar – 250 g faina – 1 plic zahar vanilat – 1 plic praf de copt – 5 banane Preparare: 1. Zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat impreuna cu praful de copt se mixeaza pana se formeaza o