Ingrediente: Pentru aluat: 150 gr faina, 40 gr amidon, 2 linguri de cacao, 1/2 lingurita praf de copt, un varf de sare, 125 gr unt, 2 galbenusuri, 80 gr zahar. Pentru decorare: 150 gr ciocolata 4-5 linguri de zahar. Preparare: Se amesteca faina cu amidonul, sarea, cacao, praful de copt, galbenusurile, zaharul si untul moale
Dupa 1 an si 4 luni copilul meu se aseza in fata dulapului cu biscuitii preferati si tipa, sarea ba chiar se trantea pe jos, dar sa ceara nici nu se gandea.
Noi mereu spunem in gluma ca pe fiul nostru il cheama Darius pentru ca-i place sa primeasca daruri. Ei bine, daca nu le primeste, le ia singur.
Ingrediente: 500 g faina, 400 g sirop, 75 g stafide, 75 g oranjada, 75 g citronada, 1 lingura condimente pentru turta dulce, 1 lingura de bicarbonat de sodiu, rom, sirop si migdale pentru decorare. Preparare: Puneti stafidele intr-un vas si turnati rom peste ele, astfel incat sa le acoperiti. Incalziti vasul, pentru ca stafidele sa
Ingrediente: 1 kg de biscuiti simpli 1 kg mere 2 plicuri budinca de vanilie 1 cana zahar scortisoara 1 esenta de rom frisca pentru ornat. Preparare: Cureti merele de coaja si samburi, le tai in patru si le pui la fiert in apa cu zahar. Dupa ce au fiert le scurgi de apa si le
Ingrediente: 300 g zahar, 6 oua, 300 g faina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie rasa Preparare: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina si coaja de lamaie rasa, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se tapeteaza o tava cu hartie, se pune compozitia intr-un cornet si se
Ingrediente: 1 mar, 1lingurita de zahar, 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet, cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala Preparare: Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoarea de sticla. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau
Ingrediente: – 1 pachet mare de biscuiti (300 g) – 1 cub rama – 2 linguri cacao – 300 g ciocolata cu lapte – 200 ml lapte – 1 esenta rom Preparare: Punem pe foc margarina, laptele ciocolata. amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam cacao si amestecam bine. Adaugam esenta de rom. Turnam compozitia fierbinte
Ingrediente: un iaurt o banana 2-3 linguri de biscuiti pisati de la Milupa Preparare: Peste iaurtel se adauga banana sfaramata si biscuitii pisati, apoi se amesteca.
Ingrediente: Pentru 20 de bucati: – 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei – 100 g zahar – 3 galbenusuri – 250 g faina, cernuta – 1 lingurita praf de copt – faina pentru pudrat – planseta – 200 g ciocolata amaruie – bilute argintii comestibile Preparare: 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Freaca untul
Ingrediente: – 1 mar – 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet – cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala Preparare: Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoare. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau pesmet pentru
Ingrediente: 500 gr biscuiti simpli macinati 1/2 pachet margarina 150 gr zahar 2 linguri cacao 400 ml lapte fierbinte Pentru crema : 1/2 pachet margarina 200 gr unt 200 gr nuca de cocos 150 gr zahar pudra Preparare: Se amesteca biscuitii macinati cu laptele fierbinte, se adauga margarina, cacao, zahar si se amesteca pana se
Ingrediente: – 1 cana de faina – 1 cana de cereale – 1 cana de suc natural de fructe Preparare: Amesteca ingredientele, intinde o foaie din coca obtinuta si tai-o in formele dorite. Se pun in tava si se coc timp de 20-30 de minute la 175 de grade.
Ingrediente: – 3 cani de fulgi de ovaz – 2 cani de faina – 1 cana de germeni de grau – 3 linguri de zahar – 1 lingurita de sare (nu este un ingredient obligatoriu, se poate omite) – 3/4 cana de ulei – 1 cana apa Preparare: Se amesteca toata ingredientele, iar din coca
Ingrediente: – 1 galbenus de ou – 3 ligura sirop de artar sau melasa (nu este un ingredient obligatoriu, se poate omite) – 1 lingura de vanilie – 1 si 1/2 ulei – 1/4 cana de lapte – 1 lingura de fulgi de ovaz – 1 cana de faina – 1 lingura faina de soia
Ingrediente: – 1 cana de fulgi de ovaz – 1/4 lingura de sare – 1/4 lingura de scortiosra – 1/4 lingura de miez de nuca – 1 lingura praf de copt – 1 cana de banane zdrobite – 1 lingura de vanilie – 3 linguri de ulei Preparare: Amesteca ingredientele, mestecand incontinuu pana se obtine
Ingrediente: – 1 cana de faina – 1 cana de cereale – 1 cana de lapte praf sau lapte normal – 1/2 cana cu banane zdrobite (sau alte fructe, la alegere) – 1 lingura de margarina sau unt topit – 3 galbenusuri de ou – 1/2 cana de faina de ovaz – 1/2 cana de