Ingrediente pentru 3 porții: • O roşie • 50 g ciuperci din conservă • un castravete • 50 g şuncă de pui • trei ardei: unul roşu, unul galben şi unul verde • trei beţe pentru frigărui, sare Preparare: Se taie ardeii în două şi se scot seminţele, fără a se rupe codiţele. Se toacă
Ingrediente: 8-9 ardei grasi, 1/2 kg branza dulce de vaca amestecata cu 100 g telemea, 1 lg gris, 1lg ulei, 2 lg smantana, 1-2 oua,sare Sosul alb: 1 lg unt, 1lg faina, 1 pahar lapte Preparare: Sosul alb: pui untul intr-o cratita pe foc, adaugi faina in ploaie, amestecand continuu si torni un pahar cu
Ingrediente: 1 ardei mare gras rosu 3 ardei capia 2 felii branza de oi/cascaval tare 2 rondele cascaval Dalia 2 felii salam uscat mare sunculita marar verde 1 ou 3 linguri faina 3 linguri pesmet sare Preparare: Se spala ardeiul gras si se taie in 4. Se coc putin bucatile de ardei si se dau
Stiai ca organismul uman nu poate proÂduce singur vitamiÂna C si nici nu poate sa o stocheze? Cu toate acestea, e o vitamina de o importanta vitala pentru noi, fie copii, fie adulti.
Ingrediente: ardei gras rosu mare cateva felii de sunca de pui orez ceapa verde marar verde 3-4 morcovi tineri si dulci ulei sare curry Preparare: Se fierbe orezul in apa cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine
Ingrediente: 5 ardei capia potriviti, 200 g telemea, 1 castravete, 1 lingurita iaurt, marar, sare, piper Preparare: Li se taie ardeilor un capacel cu codita cu tot, se curata de samburi cu grija, ca sa ramana intregi, se spala si se scurg. Castravetele se taie cubulete si mararul marunt. Se freaca telemeau cu iaurtul, sarea,
Ingrediente: ardei capia sau ardei grasi rosii otet, sare, piper Preparare: Ardei se coc pe gratar sau in tigaie cu putin ulei. Dupa ce se coc se curata de coaja, se taie in feliute. Se adauga otet,ulei si sare dupa gust. Se serveste ca salata la diverse fripturi.
Ingrediente: 500 gr. cotlet vita, 2 ardei verzi, 1 lingura ghimbir maruntit uscat, 3-4 linguri ulei, sare. Preparare: Punem ghimbirul in uleiul incins si il amestecam timp de 1 minut. Taiem carnea in fasii subtiri si o prajim in ulei. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii, le calim putin, dupa care turnam peste ele sosul si
Ingrediente: cativa ardei potriviti 150 grame carne tocata carne de pui 20-30 g orez 1 rosie 1 morcov 1 jumatate de ceapa marar Preparare: Amesteci carnea tocata cu orezul (inmuiat in prealabil), cu ceapa taiata fin si cu mararul taiat fin. Umpli ardeii cu aceasta compozitie, dai rosiile felii si le folosesti pentru a
Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec porc+vita 1 kg ardei gras condimente 2 rosii sau 2 morcovi bulion 1 legatura patrunjel 2 cepe o mana de orez Preparare: Se curata ardeii de cotor, carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt, condimentele, orezul si o lingura de bulion. Se introduce compozitia de carne in ardei, iar
Ingrediente: 4 ardei grasi 5 pulpe sau copane de pui 1 cutie rosi decojite 1cutie ciuperci ulei,sare. Preparare: Se pune putin ulei in tigaie doar cat sa acopere fundul tigaii, se pun pulpele in tigaie cu capac si se las la rumenit. Dupa ce s-au rumenit se pune sosul de rosii, dupa care puneti feliile
Ingrediente: 2-4 ardei gras, piept de pui, ceapa, orez, rosii, putin bulion, verdeata. Preparare: Se calesc ceapa si orezul in foarte putin ulei de masline, se adauga o lingurita de verdeata si una de bulion, dupa care se iau de pe foc, se amesteca cu pieptul de pui tocat. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii,
Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ) Preparare: Se coc ardeii. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste
Ingrediente: 6 ardei grasi mari, 2 cartofi fierti, 1 morcov crud, 6 ridichi de luna, 1 salata, 2 linguri mazare fiarta, 2 castraveciori murati, marar, patrunjel verde, maioneza dintr-un ou, piper, sare Preparare: Se spala ardeii, li se scot cotoarele si se curata de seminte. Se pregateste o salata din legumele taiate marunt, se amesteca
Ingrediente: carne de vaca 300 g, carne de porc 200 g, ardei grasi 2 kg , orez 100 g, ulei 200 ml, ceapa 150 g, 1 oua, faina 30 g, bulion de tomate 100 g, 2 legaturi verdeata, zarzavat de supa 150 g, rosii 300 g, smantana 300 g, piper ,sare Preparare: Carnea se trece
De la 3 saptamani de viata i-am dat fetitei mele suzeta si de atunci au fost foarte bune "prietene". In jurul varstei de 1 ani si 5 luni mi-am propus sa o ajut sa renunte la ea.
Ingrediente: piept pui 2 ardei grasi o ceapa 3 morcovi 200 g orez Preparare: Se caleste pieptul de pui, cu ardeii si morcovul taiat rondele, apoi se adauga orezul, si se caleste in continuare. Se adauga apa, condimente, si ceapa intreaga, se fierbe la foc mic. Se adauga patrunjel verde si piper!
Ingrediente: – 8 ardei grasi, – 2 morcovi, – 1 radacina de patrunjel, – 1 ceapa, – 3-4 rosii, – 1 lingura zahar, – 3 linguri ulei Preparare: Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga.