Ce facem cu un copil timid? Il acceptam asa cum este, pentru ca nu asta il defineste pe el ca persoana, si nu ii vom spune mereu „vai, dar ce timid esti, nu mai fi asa, scuzati-l, este timid“, caci ne va crede pe cuvant si va deveni ceea ce credem noi despre el.
Ai cumva dimineti condimentate cu urlete, lupte, enervare pana la momentul in care iesi pe usa spre gradinita, scoala si serviciu? Ai spus de cel putin zece ori de cand te-ai trezit: "Hai mai repede, e tarziu, grabeste-te!"?
In ultimul timp auzim tot felul de teorii despre cresterea copilului. Nu prea mai credem in propriile instincte, simtim nevoia sa le verificam cu tot felul de carti.
Inainte sa incep a scrie acest articol ma gandeam sa vorbim despre acele aspecte ale comportamentului copiilor care ar putea fi interpretate de ceilalti ca proasta crestere, dar care, de fapt, sunt efecte ale unor mecanisme normale de adaptare a copilului la societatea de astazi.
Copiii sunt cei mai buni in a stoarce bani din buzunarele noastre, facandu-ne, cu priviri ingeresti, sa uitam ca si ei trebuie sa invete ca nu intotdeauna in viata capatam ceea ce dorim.
Scoala a inceput de aproape doua luni, dar copilul tau nu pare sa dea semne ca ar deveni un elev model.
Pentru parinti, a vorbi despre sex poate fi extrem de incomod, ca urmare, ei amana sau evita astfel de discutii.
Nici n-a intrat bine la scoala, ca odorul tau a si invatat ceva: sa insulte pe toata lumea, inclusiv prietenii si familia.
De foarte mic, copilul este invatat sa se supuna regulilor.
Razboiul sexelor incepe din copilarie. Afla de ce si ce poti sa faci tu pentru a-l evita.