Remediile homeopate, folosite inca din antichitate in tratarea bolilor si ignorate de medicina moderna, sunt acum repuse in drepturi si pe rafturile farmaciilor – de ce sa nu le folosesti si tu?
In jurul anului 1800, medicul german Samuel Hahnemann a descoperit ca diverse substante minerale, animale sau vegetale, diluate in mai multe reprize si apoi amestecate intre ele, aveau o capacitate mai mare de vindecare decat cele mai putin diluate, respectiv agitate.
Testele lui au stat la baza lucrarii „Homeopathic Materia Medica', o lista cuprinzatoare de simptome si remedii care si-au dovedit eficienta pana in zilele noastre.
Remediile homeopate sunt considerate de cei mai multi medici ca fiind sigure, intrucat nu contin substante active din punct de vedere farmaceutic. In Franta, sunt folosite de aproximativ 32% dintre medici, iar in Marea Britanie, 42% dintre cabinete isi indruma pacientii spre specialistii homeopati.
Astfel, homeopatia poate fi folosita, alaturi de medicina conventionala, in tratamentul bolilor. Luand in calcul eficienta ei in cazuri acute, dar mai ales cronice, cat si lipsa ei de toxicitate, ar trebui ca homeopatia sa se afle in prima linie de tratament.
Medicina conventionala actioneaza in principal asupra simptomelor si arareori are succes in afectiuni cronice, cum ar fi eczemele sau astmul.
Fiind o terapie holistica, homeopatia urma-reste restabilirea starii naturale de sanatate a organismului si descoperirea posibilelor probleme ascunse, de natura emotionala, de exemplu, care pot duce la dezechilibru.
Vestea buna e ca remediile homeopate pot actiona simultan cu cele conventionale, in cele mai multe cazuri. Asadar, pot fi administrate in paralel, pana la reducerea dozajului medicamentelor si renuntarea la ele, sub supraveghere medicala. In homeopatia clasi-ca, medicii folosesc, de obicei, un singur remediu in tratarea bolii.
Ei sunt de parere ca administrarea mai multor remedii poate avea efecte neprevazute si chiar provoca simptome bulversante.
Dar folosirea remediilor complexe (formate din mai multe substante homeopate) a devenit tot mai populara in Europa si America Latina, multe farmacii si magazine oferind combinatii impotriva durerilor de cap, a racelii sau insomniei.
Cel mai bine ar fi ca tratamentul homeopat sa fie aplicat din primele zile de viata, astfel incat sa reduci la minim agresarea organismului micutilor cu substante toxice, cum sunt, de exemplu, antibioticele.
Desi sunt extrem de eficiente in anihilarea bacteriilor, ele pot spori rezistenta acestora, cu toata gama de efecte nedorite asupra organismului.
Remediile homeopate sunt extrem de eficiente in cazul copiilor si intaresc sistemul imunitar. Daca boala nu raspunde la tratament, adreseaza-te medicului specialist.
Page: 1 2