In teorie, toti ne-am dori mai prieteni cu natura. Dar, uneori, este complicat sa jonglezi intre indatoririle de parinte si dorintele „eco', mai ales ca un copil mic presupune un consum foarte mare, paradoxal.
Cateva trucuri care te pot ajuta sa fii mai eco:
- Renunta la ambalaje – pune sendvisurile si alte produse alimentare intr-o caserola speciala, in loc sa le si invelesti intr-un plastic. Tine cont ca multe fructe au deja propriul lor „ambalaj' – coaja.
- Foloseste recipiente reciclabile – sucurile de 125-250 ml gata ambalate sunt o solutie relativ practica, dar, daca vrei sa fii cu adevarat eco-friendly, cumpara mai degraba o singura sticla mare cu suc, pe care-l poti turna apoi intr-un bidonas propriu.
- Cumpara mai putine pahare si farfurii de unica folosinta. Daca te gandesti ca acele bucati de plastic au nevoie de peste 100 de ani sa se descompuna in natura, poate iei macar in calcul varianta farfuriilor de hartie, mai prietenoase cu mediul.
- Daca ai drumuri scurte de facut, lasa masina in parcare si mergi cu bicibleta sau cu transportul in comun. Nu mai consumi benzina si economisesti timp si nervi si nu mai ai probleme cu locul de parcare.
- Tine cont de faptul ca toti detergentii si produsele de curatat – de care ai nevoie pentru casa – nu sunt prea prietenoase cu mediul. Le poti diminua efectele, diluandu-le – de exemplu, solutiile pentru spalarea geamurilor le poti dilua cu apa.
- Intereseaza-te de programele de reciclare de prin orasul tau – si colecteaza-ti gunoiul diferentiat.
Jucarii naturale. Cumpara-i copilului tau jucarii si jocuri din materiale naturale, reciclabile, cu mai multe piese componente, carora el le poate da intrebuintari multiple.
Cand copilul tau a trecut la o alta etapa de varsta, „recicleaza-i' jucariile (teoretic, lemnul are sanse mai mari de supravietuire decat plasticul) si doneaza-le altui copil.
Foloseste produse organice. In general, procesul de producere a hainelor are impact negativ asupra mediului, din cauza multelor procedee chimice, a vopselurilor implicate in procesul de productie.
Imbracamintea din bumbac organic este moale la atingere si, deci, nu mai necesita folosirea de balsam. Iar vopselurile folosite in producerea confectiilor organice sunt naturale si lipsite de metale grele.
Page: 1 2