Ingrediente pentru două porţii:
• 2 cartofi mici
• 1 morcov
• 1 mână de fasole verde
• 1 cană de mazăre
• 1 ou
• 30 g brânză rasă
• pesmet
Mod de preparare:
Spălaţi şi fierbeţi cartofii, apoi curăţaţi-i şi zdrobiţi-i cu furculiţa, cât sunt încă fierbinţi. Amestecaţi-i cu brânza rasă. Curăţaţi morcovul, fasolea verde şi mazărea şi puneţi-le la fiert. Scurgeţi legumele fierte şi tăiaţi-le în bucăţele. Amestecaţi bine bucăţele de legume, cartofii zdrobiţi şi oul.
Presăraţi pesmet pe fundul a două vase ramekin (sau orice vas din ceramică), umpleţi-le cu amestecul de legume şi coaceţi la cuptor aproximativ 20-30 de minute, la 220 °C.
Sursa: Io e il mio Bambino